Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ εκπαιδευτικών, οι υποχρεωτικές υπερωρίες, η έναρξη της αυτοαξιολόγησης και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι τα ζητήματα που απειλούν να δυναμιτίσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με τα αναμενόμενα κενά στα σχολεία λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων και των λίγων προσλήψεων.
Τα θέματα αυτά θα συζητήσουν σήμερα οι εκπρόσωποι των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με την Αννα Διαμαντοπούλου κατά την πλέον κρίσιμη συνάντηση για το πρώτο κουδούνι της δυσκολότερης σχολικής χρονιάς απο τη μεταπολίτευση, όπως τη χαρακτήρισε πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Παιδείας.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ φαίνεται πως πηγαίνει στη συνάντηση με διάθεση αντιπαράθεσης, κυρίως λόγω των αθρόων μετακινήσεων καθηγητών προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που εξελίσσεται αυτό το διάστημα στο πλαίσιο της προσπάθειας για την κάλυψη των κενών, αλλά και για τη νέα διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση με την οποία προβλέπονται μετακινήσεις καθηγητών και προς τα ΙΕΚ.
Για το ζήτημα των μετακινήσεων, αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι οποιαδήποτε μετακίνηση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς αίτησή τους και χωρίς να έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες γυμνασίων, λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ είναι ανεπίτρεπτη για λόγους δεοντολογίας και νομιμότητας και προειδοποίησαν για αντιδράσεις με συνδικαλιστικά και νομικά μέσα.
Επίσης, οι καθηγητές θα ζητήσουν από την υπουργό Παιδείας τη δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές (20 στις Κατευθύνσεις και την Τεχνική Εκπαίδευση και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια), να μην αρχίσουν οι διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και να μην ανατεθούν υποχρεωτικές υπερωρίες.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: