Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ…ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' επέστρεψε στο Βατικανό μετά την 4ήμερη ιστορική επίσκεψη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της οποίας αγιοποίησε τον βρετανό συγγραφέα και καρδινάλιο Τζόν Χένρι Νιούμαν (1801 έως το 1890). Η παπική επίσκεψη σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σχετικά με τη στάση του για τις αμβλώσεις, την ομοφυλοφιλία,την αντιμετώπιση του AIDS αλλά και το υψηλό κόστος της επίσκεψης . Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία μετά από το Σχίσμα της Αγγλικανικής Εκκλησίας(1534), επισκεπτόμενος διαδοχικά το Εδιμβούργο, την Γλασκόβη, το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, όπου τέλεσε παρουσία χιλιάδων πιστών τη Θεία λειτουργία.

Το 1982, ο τότε Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε επισκεφθεί τη χώρα με θρησκευτικές, μόνον, τιμές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' ήλθε σε επικοινωνία με νεαρούς άντρες που στο παρελθόν είχαν πέσει θύματα κακοποίησης από Καθολικούς ιερωμένους και εξέφρασε τη "συντριβή" του.

Τα μέτρα ασφάλειας για τον Πάπα, που περιόδευσε εκτός Λονδίνου υπήρξαν πολυδάπανα ενώ έγιναν προληπτικά και έξι συλλήψεις μέσα στο 4ήμερο. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία

Οι Καθολικοί στη Βρετανία είναι περίπου έξι εκατομμύρια.

ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: