Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ..ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ;;;;

ΛΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΤΕΣ...

Τέλος στην ανοχή απέναντι στην φοροδιαφυγή είπε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, εξηγώντας στο Υπουργικό Συµβούλιο ότι µε το µέτρο της περαίωσης κλείνει µία «αµαρτωλή» εκκρεµότητα του παρελθόντος µε διαφανείς διαδικασίες.

Ο Πρωθυπουργός υπεραµύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να προωθήσει τη ρύθµιση της περαίωσης επισηµαίνοντας ουσιαστικά ότι αποτελεί µονόδροµο για να εκκαθαριστούν αποτελεσµατικά ανέλεγκτες υποθέσεις και ταυτόχρονα να χτιστεί µία νέα δίκαιη σχέση µεταξύ πολιτείας και πολιτών.

Οι επιµέρους ρυθµίσεις του νοµοσχεδίου για την περαίωση παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού επεσήµανε ότι «οι ρυθµίσεις θα ανακουφίσουν τους φορολογούµενους γιατί οι έλεγχοι φεύγουν από τα χέρια των εφοριακών», έγινε δέκτης αρκετών ενστάσεων από συναδέλφους του που έθεσαν επί τάπητος ορισµένα ζητήµατα για τα οποία υπήρχαν απορίες.

Απορίες...
Για παράδειγµα, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να µάθει πώς ακριβώς θα εφαρµοστεί το µέτρο της περαίωσης σε τεχνικό επίπεδο αφού η προθεσµία για τη ρύθµιση είναι η 31η Οκτωβρίου. Παράλληλα, η κ. Κατσέλη αναφερόµενη στα άρθρα 6 και 7 του νοµοσχεδίου διερωτήθηκε πώς θα επιβεβαιώνεται η αδήλωτη φορολογητέα ύλη δεδοµένου ότι οι ΔΟΥ παρακάµπτονται και τα σχετικά σηµειώµατα θα σταλούν από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονοµικών. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Βαγγέλης Βενιζέλος παρατήρησε πως «είναι σωστό το µέτρο, πρόκειται για µία σεισάχθεια, όµως πάνω από 2.000 επιχειρήσεις µε πάνω από 20 εκατ. τζίρο δεν πρέπει να µείνουν εκκρεµείς. Πρέπει να υπάρξει µία ρύθµιση και γι’ αυτούς». Πρόσθεσε ακόµη ότι «οι ειλικρινείς και έντιµοι φορολογούµενοι να ανταµείβονται να επιβραβεύονται µε ένα µπόνους». Συγχρόνως, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αµυνας Πάνος Μπεγλίτης διερωτήθηκε τι θα γίνει µε τις επιχειρήσεις που δηλώνουν τζίρο 25-30 εκατ. ευρώ αλλά εξαιρούνται από το µέτρο της περαίωσης. Ακόµη, ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων Δηµήτρης Ρέππας φέρεται να σχολίασε πως «αφού ολοκληρωθεί η περαίωση θα πρέπει να δει η κυβέρνηση πώς θα κλείσει το θέµα και µε τις εισηγµένες επιχειρήσεις και µε όσες κάνουν τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ για να µην είναι έρµαιο των εφοριακών». Στην αναγκαιότητα της περαίωσης επέµειναν οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παµπούκης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος: «Πρέπει να µπει µία άνω τελεία στο θέµα της φορολογίας. Ξεκινάµε κάτι εντελώς καινούργιο», ανέφερε ο κ. Παµπούκης µε την επισήµανση ότι για να αποκατασταθεί και ο πολίτης απέναντι στο κράτος θα πρέπει για παράδειγµα να επιτρεπεί ο συµψηφισµός στον ΦΠΑ και παράλληλα να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι πολίτες κατανοούν ότι έχουν πρόβληµα εκατοµµύρια φορολογούµενοι και ότι «αν ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων πέσει από τα χέρια µας σε κάποιο πόδι θα το σπάσει από το βάρος των ανέλεγκτων χρήσεων».

Αλλα θέµατα
Στην ίδια συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρουσίασε το νοµοσχέδιο µε τις αλλαγές στην απονοµή της δικαιοσύνης. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ενηµέρωσε για τη συµφωνία που επιτεύχθηκε µετά τη διαπραγµάτευση για τα Ναυπηγεία Σκαραµαγκά, εισπράττοντας µάλιστα τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού. Ακόµη, η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρµπίλη παρουσίασε το νοµοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα.

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: