Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΠΑ» ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

Εκκληση στον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε γενική αύξηση του ΦΠΑ στο 23% γιατί αυτό θα οδηγήσει σε απονέκρωση της αγοράς, απηύθυναν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων με τους οποίους συναντήθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

O Πρωθυπουργός που προεδρεύει σήμερα εδώ στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, δεν δεσμεύτηκε έναντι του αιτήματος που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των φορέων και περιορίστηκε απλώς να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το 2011 ως κρίσιμη χρονιά για την επιτυχία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και κάλεσε όλους να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται, «γιατί τίποτε δεν έχει κερδηθεί ακόμη».

Υποστήριξε ότι η προσπάθεια που γίνεται έχει αρχίσει να αποδίδει, «αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση» τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, με τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας διεθνώς και έδωσε μάχη για να ανακτήσει το κύρος της ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να πείσει τους εταίρους για τη συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε και πάλι την οδύνη του για τις επιπτώσεις των μέτρων αλλά, όπως είπε, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Η τιμή του πετρελαίου
Οπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των φορέων στην οποία ήταν παρόντα και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, υπήρξαν μεν και τοποθετήσεις υποστηρικτικές στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης, ακούστηκαν όμως και πολλές διαμαρτυρίες για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και η οποία οδήγησε μεγάλες κοινωνικές ομάδες στα όρια της απόγνωσης. Από τον Πρωθυπουργό ζητήθηκε, κατά πληροφορίες, και αναθεώρηση της απόφασης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Ούτε όμως σε αυτό το θέμα υπήρξε δέσμευση.

Από τα τοπικής κλίμακας θέματα προβλήθηκε και πάλι η ανάγκη να μεταφερθεί η ΔΕΘ εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά από πλευράς κυβέρνησης δεν έγινε αναφορά στο πότε θα υλοποιηθεί η σχετική απόφαση.

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: