Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Τις τελικές τους αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν στη σημερινή πανελλαδική συνέλευση των Ομοσπονδιών του κλάδου οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Χθες, μετά από γενική συνέλευση, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον έως και σήμερα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνέλευση των Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Συνέλευσης διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων και για το λόγο αυτό παρέπεμψαν το ζήτημα στην πανελλαδική συνέλευση των Ομοσπονδιών, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Γιώργος Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη Βουλή, γι αυτό, όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τζωρτζάτος επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.

«Δεν έχουµε εµπιστοσύνη σε επίπεδο λόγων στην κυβέρνηση. Ας µας δώσει εγγράφως αυτά για τα οποία δεσµεύτηκαν στη Βουλή τα τρία υπουργεία και θα σταµατήσουµε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γιώργος Τσάµος.

«Είναι νόµος του κράτους και οφείλουµε όλοι µας να σεβόµαστε τους νόµους. Υπάρχει κράτος, πολιτεία και εκφρασµένη δήλωση και βούληση της κυβέρνησης ότι κανείς δεν µπορεί να κρατάει όµηρους τους Έλληνες πολίτες», ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Δέσμευση Δ. Ρέππα για ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο

Για την ένταξη των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ στον αναπτυξιακό νόμο δεσμεύuηκε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα περιληφθούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης. Τόνισε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του σωματείου τους θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και επανέλαβε ότι τα άλλα δύο βασικά αιτήματά τους, δηλαδή το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια, θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

Κατέστησε δε σαφές ότι τα τρία αυτά βασικά αιτήματα δεν ήταν δυνατό να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες από τη βουλή, γιατί είναι αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, τα οποία και θα προχωρήσουν στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κινητοποιήσεις

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης, με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζήτησε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: