Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ….ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ…ΓΙΑΤΙ;;;

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ δεύτερο γύρο συγχωνεύσεων οργανισµών του δηµόσιου τοµέα εµφανίζεται η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος έκαναν χθες γνωστό στη Βουλή πως ετοιµάζεται σχετικό σχέδιο νόµου το οποίο – όπως είπαν – θα κατατεθεί το προσεχές διάστηµα στη Βουλή.
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε στα µέλη της αρµόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που επεξεργάζεται το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για συγχωνεύσεις τµήµατος οργανισµών του Δηµοσίου, η παρατήρηση του Θόδωρου Πάγκαλου για το επίµαχο ερώτηµα «πού πήγαν τα λεφτά»:
«Ολοι µαζί τα φάγαµε ακολουθώντας µια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δηµόσιου χρήµατος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τα πυρά του – όπως επεσήµαναν βουλευτές της επιτροπής – στρέφονταν κυρίως κατά των δύο µεγαλύτερων κοµµάτων εξουσίας και µάλιστα, κατά τη γνώµη τους, δεν είναι τυχαία η στιγµή που επέλεξε ο αντιπρόεδρος καθώς µόλις 24 ώρες νωρίτερα δόθηκαν στη δηµοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών, τα οποία σ’ έναν βαθµό προκάλεσαν την κοινή γνώµη σε περίοδο ύφεσης. Η αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε την άµεση αντίδραση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνη τη λογική της κυβέρνησης: «Αυτά είναι αφορισµοί που όχι µόνον δεν τους αποδεχόµαστε αλλά κι αν είναι αλήθεια αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα όσα έγιναν τη δεκαετία του ‘80 όπου υπερδιπλασιάστηκε ο αριθµός των δηµοσίων υπαλλήλων», είπε ο βουλευτής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Οι πιέσεις
«Η απάντηση στην καταγραυγή του κόσµου “πώς τα φάγατε τα λεφτά” είναι επειδή διορίζαµε», αντέτεινε ο Θόδωρος Πάγκαλος και µε πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε πιέσεις από «συναδέλφους βουλευτές» οι οποίοι – όπως τόνισε – τον προέτρεπαν να µην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις οργανισµών του Δηµοσίου διότι θα εκτεθούν συνάδελφοί τους επειδή βόλεψαν δικούς τους. Και συµπλήρωσε: «Μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήµα συνενοχής αλλά δεν το δέχθηκα», ενώ χαρακτήρισε «τεράστιο λαϊκό αίτηµα» και «αίτηµα της διανόησης» να σταµατήσουν οι διορισµοί στο Δηµόσιο από το παράθυρο εν είδει προσλαµβανόµενων µε σύµβαση, ενώ ανέφερε ως παραδείγµατα και οργίου ρουσφετολογικών προσλήψεων το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ΑΓΡΟΓΗ και τον Οργανισµό Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων (ΟΠΕΠ).

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μηπως θελεις να βγω διαδηλωσω για να γινουν μονιμοποιηθουν τα βυσματα του Χατζηγακη στη Αγρογη?

οι κομμωτριες, οι μπαρμαν, οι θεολογοι και οι τεφαατζηδες με ενα e-mail που εστειλαν να γινουν μονιμοι στο Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης?

να αγωνιστω για να γινουν γεωπονοι σε μια νυχτα? :ρ

εμεις που δεν εχουμε βυσμα και μπαινουμε με ΑΣΕΠ μ***κες ειμαστε?

καταλαβες, Πρεζα, γιατι δεν αντιδρα κανενας γι αυτους?

ΥΓ αληθεια, οι ιδιοι γιατι δεν αντιδρουν? μηπως επειδη δεν ξερουν να γραψουν το πανώ :ρ