Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ…ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Αν δεν είχαμε το μνημόνιο θα είχαμε καταρρεύσει ως χώρα, τόνισε στους φορείς της Θεσσαλονίκης πριν λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση μαζί τους στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, παρουσία κλιμακίου υπουργών.

Επανέλαβε ότι δεν είναι δέσμιος του πολιτικού κόστους, λέγοντας ότι "το θέμα είναι να πάει η χώρα μπροστά και όχι η κυβέρνηση". Ζήτησε τη συνδρομή των φορέων στις προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να στηρίζεται "στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις".

Ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία :

- δέχθηκε ότι υπάρχει ύφεση, ανεργία και καταστήματα που κλείνουν

- τόνισε ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν και είναι η υγεία, η παιδεία και η φοροδιαφυγή.

- επισήμανε ότι είναι υποχρέωση μας να εκπληρώσουμε τους όρους του μνημονίου, αλλά είναι και ευκαιρία να αναμορφώσουμε το κράτος.

- θεώρησε ως λανθασμένη τη θεώρηση η έκθεση να αποτελεί το βήμα ώστε η Θεσσαλονίκη να παίρνει πόρους και ευκαιρίες από την Αθήνα, άλλα έσπευσε να τονίσει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί στην ατμομηχανή της ανάπτυξης, την οποία έχει ανάγκη το κράτος.

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: