Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

Την αντίδρασή του εξέφρασε με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο Ινδονήσιος ομόλογός του στο προαναγγελθέν από τον αμερικανό πάστορα Τέρι Τζόουνς κάψιμο του Κορανίου με αφορμή την ένατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο Σουσίλι Μπαμπανγκ Γιουντχογιόνο, ο πρόεδρος της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, με επιστολή του προς τον Ομπάμα του ζητάει να λάβει μέτρα ώστε να εμποδίσει το κάψιμο του Κορανιού και να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις θρησκείες.

Στην επιστολή του ο ινδονήσιος πρόεδρος υπογραμμίζει πως η χώρα του και οι ΗΠΑ χτίζουν μια γέφυρα ανάμεσα στον δυτικό κόσμο και το Ισλάμ. "Αν καούν αντίτυπα του Κορανίου, οι προσπάθειες αυτές θα ακυρωθούν", επισημαίνει στην επιστολή του.
Σημειώνεται ότι η Εκκλησία των Βαπτιστών "Dove World Outreach Center" στην Φλόριντα καλεί τους πιστούς να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Και ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καταδίκασε την ενέργεια αυτή και τόνισε πως είναι "ασεβές, λανθασμένο και καταδικαστέο από τους ανθρώπους όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων".
"Με κανένα τρόπο δεν αντιπροσωπεύει την άποψη λογικών ανθρώπων της Δύσης και όλου του κόσμου. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μουσουλμάνος για να ανησυχήσει λόγω της ασεβούς μεταχείρισης του Ιερού Βιβλίου του Ισλάμ", είπε χαρακτηριστικά ο Μπλερ.
"Αντί να καίνε το Κοράνι, θα συμβούλευα τους ανθρώπους να το διαβάσουν", κατέληξε.

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: