Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΜΠΡΙΚΑ» ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ…Η ΕΥΠ ΨΑΧΝΕΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ…ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΟΜΩΣ;;;

Επιχείρηση «real estate» µε ύποπτες συναλλαγές φαίνεται ότι είχαν στήσει µέλη κυκλώµατος, τη δράση του οποίου ερευνά η Δικαιοσύνη.

Περισσότεροι από είκοσι δικηγόροι, δικαστικοί επιµελητές, συµβολαιογράφοι και εφοριακοί βρίσκονται εδώ και µήνες στο µικροσκόπιο της Εισαγγελίας. Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και πλούσιο υλικό από τηλεφωνικές συνοµιλίες των φεροµένων ως πρωταγωνιστών, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια είχαν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον χώρο των ακινήτων, µε ιδιαίτερη προτίµηση σε εκείνα που επρόκειτο να βγουν στο σφυρί από τις τράπεζες λόγω ληξιπρόθεσµων οφειλών. Αργά χθες το βράδυ έγιναν έρευνες παρουσία εισαγγελέων σε σπίτια δύο δικηγόρων στα βόρεια και νότια προάστεια.

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ανάµεσα στα πρόσωπα που ελέγχονται είναι ένας πρώην δικαστής, ένας δικηγόρος που στο παρελθόν εµφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση, µία γυναίκα συνάδελφός του µε γραφείο στον Πειραιά, ενώ ερευνάται αν εµπλέκεται και ένα πρόσωπο που έχει ανοιχτούς λογαριασµούς µε τη Δικαιοσύνη για την ανάµειξή του σε υπόθεση του λεγόµενου παραδικαστικού κυκλώµατος. Ο εισαγγελέας εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ερευνά αν και ποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται έχουν διαπράξει αδικήµατα όπως ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος, σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης, απάτη και εκβίαση.

Η πρώτη πράξη της περίεργης αυτής ιστορίας, στην οποία ερευνάται αν έχουν εµπλοκή και εν ενεργεία δικαστές, γράφτηκε πριν από µερικούς µήνες όταν ιδιωτικές τράπεζες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να παρέµβει προκειµένου να διερευνήσει τον ρόλο συγκεκριµένων προσώπων και εταιρειών µε έδρα την Κύπρο, που µε διάφορα τεχνάσµατα κατάφερναν την τελευταία στιγµή να µπλοκάρουν τους πλειστηριασµούς ακινήτων των οφειλετών τους.

Συγκεκριµένα, τα πρόσωπα αυτά άλλοτε εµφανίζονταν να έχουν υπογράψει µε τους οφειλέτες των τραπεζών µισθωτήρια συµβόλαια µεγάλης διάρκειας – 20-30 ετών – και άλλοτε παρουσίαζαν ιδιωτικά συµφωνητικά ότι οι ιδιοκτήτες των επίµαχων ακινήτων τούς χρωστούσαν µεγάλα χρηµατικά ποσά, συνήθως ισόποσα µε την απαίτηση της τράπεζας. Ετσι, µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφερναν να σταµατούν τις διαδικασίες του πλειστηριασµού.

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: