Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

Ε.Ε.: ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΊΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ...ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ;;

Σε συμφωνία για τους κανόνες εποπτείας των χρηματιστηριακών συναλλαγών κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με νομοθέτες. Όπως αποφασίστηκε θα δημιουργηθούν τρεις οργανισμοί οι οποίοι θα επιβλέπουν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τις αγορές.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισελ Μπαρνιέ, η συμφωνία προβλέπει ακόμη τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Συστημικούς Κινδύνους, το οποίο θα καιροφυλακτεί για ενδεχόμενες απειλές στην οικονομία της Ε.Ε.
"Έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο ορόσημο" τόνισε ο Μπαρνιέ. Πρόσθεσε πως τα νέα σώματα εποπτείας της Ε.Ε. θα δώσουν στην Ευρώπη τον "πύργο ελέγχου και τις οθόνες ραντάρ που χρειάζεται για να ξεχωρίζει τους κινδύνους, τα εργαλεία για να ελέγχει καλύτερα τους χρηματιστηριακούς 'παίχτες' και τα μέσα για να δρα γρήγορα, άμεσα και συντονισμένα".
Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. την Τρίτη στις Βρυξέλλες αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: