Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ο ΟΣΕ…ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…

Για την κυβέρνηση το θέμα των φορτηγών τελείωσε με την ψήφιση του νόμου, «επόμενος σταθμός» δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού «είναι ο ΟΣΕ», για τον οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση διαμηνύει στους ενδιαφερόμενους πως δεν προτίθεται να επιτρέψει το κλείσιμο των δρόμων. «Το θέμα για εμάς τελείωσε, από εδώ και πέρα θα έχουν να κάνουν με την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» είναι η γραμμή που βγήκε από τις χθεσινές συσκέψεις. Πρακτικά η φράση αυτή σημαίνει ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ανάκληση των αδειών όσων επιμένουν να αγνοούν την επίταξη και να παρακωλύουν την ελεύθερη συγκοινωνία, και χορήγηση του δικαιώματος στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως να κάνουν δημόσιες μεταφορές.

Η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι έτοιμη, ενώ το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να άρει και κάποιες από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχε υποσχεθεί. «Οι δρόμοι θα ανοίξουν» ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές. Στο χθεσινό παρασκήνιο πρώτα συνεδρίασε το Συντονιστικό με τη συμμετοχή του Θ. Πάγκαλου στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά υπήρξε έκτακτη σύσκεψη με τον Γ. Ραγκούση, τον Δ. Ρέππα και τον Μ. Οθωνα για την επόμενη μέρα. «Οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε τους νόμους του κράτους. Και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί διάλογος, όταν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση και όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να γινόμαστε όμηροι καμίας επαγγελματικής ομάδας, ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει ο καθένας. Αυτό είναι δηλωμένο, εκφρασμένο και αποφασισμένο από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πεταλωτής.

Στις κοινωνικές αντιδράσεις αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC: «Υπάρχουν διαδηλώσεις. Είμαστε ένας πολύ εκφραστικός λαός και, πολύ συχνά, έχουν δίκιο όσοι διαδηλώνουν, γιατί λένε «δεν προκάλεσα εγώ την κρίση. Κάποιος άλλος φταίει. Γιατί να την πληρώσω εγώ;»». Αμέσως μετά ο Γ. Παπανδρέου πήγε τη συζήτηση στην ανάπτυξη. «Μόλις καταρτίσαμε και συζητήσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα περάσει από τη Βουλή και νομίζω ότι θα τύχει ευρείας υποστήριξης, είναι η επονομαζόμενη fast-track επένδυση του εξωτερικού» επισήμανε. «Αυτό σημαίνει ότι όταν μια μεγάλη επένδυση έρθει στην Ελλάδα, θα απευθυνθεί σε μία μόνο υπηρεσία, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτόν την υπερβολική γραφειοκρατία» προσέθεσε.

Μήνυμα
Για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός είπε στη διεθνή κοινή γνώμη και στους μεγάλους οικονομικούς οίκους πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και επικερδής επένδυση. «Εχουμε τις μεγαλύτερες δυνατότητες για παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, καθώς επίσης στην ηλιακή και στη γεωθερμική ενέργεια» ανέφερε στο CNBC. «Περιμένω ότι θα εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις, που θα ανέλθει στο ποσό των 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, και έτσι δημιουργούνται περίπου 250.000 θέσεις απασχόλησης» προέβλεψε και στάθηκε στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας: «Υπάρχει και μια τεράστια κτηματική περιουσία του Δημοσίου.

Οι εκτιμήσεις την ανεβάζουν στα 250 δισ. ευρώ - κτηματική περιουσία ή δημόσιες επιχειρήσεις. Ενα κομμάτι θα ιδιωτικοποιηθεί ή θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένο τρόπο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ


ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: