Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΟ LIDL ΣΑΜΟΥ

Με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της εγκύου εργαζόμενης από την πολυεθνική «LIDL», το Εργατικό Κέντρο Σάμου αποφάσισε την πραγματοποίηση 2ωρης στάσης εργασίας στην επιχείρηση, την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη (8 πμ. - 10 πμ.), καθώς και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν η εργαζόμενη δεν επιστρέψει στη δουλειά της.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμόδιων φορέων για την άμεση επαναπρόσληψη της εγκύου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον σαμιακό λαό να σταθεί στο πλευρό της εργαζόμενης και σε κοινή δράση με το συνδικαλιστικό κίνημα να μην επιτρέψει την καταπάτηση του δικαιώματος της μητρότητας.

Κοινή ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων «ΛΙΝΤΛ» Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «ΛΙΝΤΛ» ΒΙ.ΠΕ. Αχαΐας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Είναι η ίδια πολυεθνική, η οποία έχει σακατέψει δεκάδες εργαζόμενες γυναίκες στα καταστήματά της (σοβαρά προβλήματα εγκυμοσύνης, απώλειες εμβρύων, μυοσκελετικές διαταρχές, αφού τις υποχρεώνει να σηκώσουν αφόρητα βάρη να τραβούν παλετοφόρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους). Είναι η ίδια εταιρεία, η οποία δε δίστασε να απολύσει πέρσι πολύτεκνη μητέρα τριών παιδιών από κατάστημά της στην Αττική, όπως έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εργαζόμενων συμβασιούχων το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της κρίσης, εντατικοποιώντας τη δουλειά των εργαζομένων στην επιχείρηση και χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη άθλιες εργασιακές σχέσεις».

Τα δυο σωματεία απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εγκύου εργαζόμενης. Αμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Ουσιαστική προστασία της μητρότητας και των εργαζομένων γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση λοχείας. Καλούν τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν άμεσα στην απολυμένη.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εμεις συνεχιζουμε να ψωνιζουμε στα LIDL για να γλυτωσουμε 30 ευρω τον μηνα?? Τοσο πολυ ευκολα ξεπουλαμε τους αγωνες που εκαναν οι παππουδες μας, να καταπατουν τα δικαιωματα μας και εμεις να τους επιλεγουμε στις αγορες προιοντων?? ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟ TA LIDL ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ- ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ " ΝΑ Δ Ι Α Δ Ο Θ Ε Ι "