Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

ΡUBLIC: ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ…

«Το να πραγματοποιεί μια επιχείρηση επενδύσεις εν μέσω κρίσης δεν είναι, κατ΄ ανάγκην, επικίνδυνο. Αντίθετα βοηθά την εταιρεία στο να ψάχνει για ευκαιρίες, ώστε να παίρνει τις σωστές θέσεις σε καλές τιμές». Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ρublic κ. Ρ. Μπουρλάς κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου καταστήματος της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας παράλληλα ότι ως το τέλος του 2010 οι επενδύσεις της Ρublic θα φθάσουν περί τα 60 εκατ. ευρώ. Για το συγκεκριμένο κατάστημα, το δέκατο που εγκαινιάζει η εταιρεία μέσα στην πενταετία δραστηριοποίησής της, ο κ. Μπουρλάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Οπως τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, με τη δημιουργία του δεύτερου καταστήματος Ρublic στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζεται δυναμικά το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το οποίο και εμπλουτίστηκε πρόσφατα από την εξαγορά των δύο καταστημάτων της Fnac στο Μαρούσι (Μall Αthens) και στη Γλυφάδα. Οπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Μπουρλάς, η Ρublic συνέβαλε ως έναν βαθμό στο να φύγει η Fnac από την ελληνική αγορά, καθώς ξεκίνησε με τριπλάσιο τζίρο έναντι της Ρublic, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο τζίρος της Ρublic ήταν τριπλάσιος των γάλλων ανταγωνιστών.

Η Ρublic μέσα στο 2010 προγραμματίζει το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στον Αγιο Δημήτριο, στο εμπορικό κέντρο που θα λειτουργήσει σύντομα, ενώ για το 2011 προγραμματίζει το άνοιγμα άλλων οκτώ καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Για τη διετία 2011-2012 η δαπάνη για επενδύσεις εκτιμάται σε 20 εκατ. ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: