Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL

Η κλιμάκωση των επιδρομών των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών της CIA στα προπύργια των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, έχει ως στόχο τη ματαίωση τρομοκρατικού σχεδίου κατά ευρωπαϊκών στόχων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι επιδρομές των αεροσκαφών αυτών, που σταθμεύουν στο γειτονικό Αφγανιστάν, αλλά και στο ίδιο το Πακιστάν, ξεκίνησαν το 2004 στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, αλλά από τον Αύγουστο του 2008 έχουν γίνει πολύ συχνές και σχεδόν καθημερινές από τις 3 Σεπτεμβρίου φέτος.

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο "Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά μίας τρομοκρατικής συνωμοσίας", αναφέρεται ότι "στο πλαίσιο προσπάθειας ματαίωσης τρομοκρατικού σχεδίου εναντίον ευρωπαϊκών στόχων, η CIA έχει εντείνει τις επιδρομές με πυραύλους εναντίον ισλαμιστών μαχητών στις πακιστανικές ζώνες των φυλών".

Η Wall Street Journal, η οποία επικαλείται Αμερικανούς "εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους" δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της τρομοκρατικής απειλής, παρά μόνο ότι θα στρεφόταν εναντίον πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είναι υπεύθυνοι για 400 επιθέσεις-αυτοκτονίας που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3.700 άνθρωποι σε ολόκληρο το Πακιστάν.

Κατηγορούνται επίσης από την Ουάσινγκτον για την οργάνωση της επίθεσης αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο επτά πρακτόρων της CIA στο τέλος Δεκεμβρίου στην πόλη Κοστ, στο Αφγανιστάν, και ότι εκπαίδευσαν τον δράστη της αποτυχημένης απόπειρας επίθεσης στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης την 1η Μαΐου.

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: