Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΚΟΜΗ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε

Απολύθηκαν άλλα δέκα άτομα αορίστου χρόνου απο την Κτηματολόγιο ΑΕ.Οι δέκα αυτοί όπως και στην περίπτωση του ΠΞ (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=189581) δεν είχαν προλάβει να κλείσουν χρόνο.Δεν δικαιούνται λοιπόν ούτε αποζημίωση.Για το σκοπό αυτό σήμερα το ΔΣ των εργαζομένων στο κτηματολόγιο αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας...Ο χορός των απολύσεων καλά κρατεί στο δημόσιο σε αντίθεση με τις δηλώσεις του γνωστου καραγκιοζάκου κομουνιστοφάγου Πάγκαλου!
Παραθέτουμε κείμενο από ομάδα εργαζομένων στο Κτηματολόγιο ΑΕ (σε καμία των περιπτώσεων δεν εκφράζει την πλειοψηφία των υπαλλήλων στο Κτηματολόγιο που διατηρούν ύποπτη στάση συνενοχής -να φύγουν οι νέοι,ας μείνουμε οι παλιοί κλπ...)

"ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ-ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Tο τελευταίο χρόνο βλέπουμε να πραγματοποιείται με την ανοχή (ή και τη συνεργασία της ΓΣΕΕ) η οριστική μετάβαση του ευρύτερου δημοσίου τομέα σε συνθήκες ευέλικτης συσσώρευσης και άτυπης παραγωγής: Σε συνθήκες δηλαδή μη μονιμότητας και ανασφάλειας. Συνθήκες που μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν τον ιδιωτικό τομέα παραγωγής αυτής της χώρας. Ο δρόμος φαίνεται να ανοίγει με τις κρατικές εταιρίες: METΡO AE και Κτηματολόγιο ΑΕ.

Αρχικά είχαμε (με πρόφαση βεβαίως τις <<ρουσφετολογικές>> προσλήψεις, όπως υποστηρίζει άλλωστε ο αδιαμφισβήτητος άρχοντας του ρουσφετιού στη χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ) τις απολύσεις 250 υπαλλήλων στη Μετρό ΑΕ (αρκετοί από αυτούς ήταν υπάλληλοι αορίστου χρόνου). Αφού οι αντιδράσεις ήταν λίγες, με τη ΓΣΕΕ να σιωπά για άλλη μία φορά, η συνέχεια ήρθε στο Κτηματολόγιο ΑΕ με την απόλυση υπαλλήλου αορίστου χρόνου χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος (η πρώτη τέτοιου τύπου που γίνεται στην Ελλάδα, άνοιξε το δρόμο και για τις άλλες δέκα σε αυτή την Εταιρεία). Για όσους ασχολούνται με νομικά ο <<σοβαρός>> λόγος υπάρχει για να προστατεύει τους υπαλλήλους από αυθαιρεσίες των προϊσταμένων και από κομματικά παιχνίδια. Σύμφωνα με την καταγγελία της σύμβασης (με άλλα λόγια την εισήγηση της απόλυσης) του συγκεκριμένου υπαλλήλου , ο λόγος της απόλυσης ήταν ότι υπάλληλος διαμαρτυρόταν που αναγκάζονταν να εργάζεται σε διάφορα γραφεία εντός του Λεκανοπεδίου… χωρίς να πληρώνεται τα οδοιπορικά έξοδα. Ούτε στα ΜcDONALDS δεν γίνονται τέτοιες απολύσεις. Αν δηλαδή τσακωθείς με το αφεντικό επειδή προασπίζεσαι τα εργασιακά σου δικαιώματα φεύγεις. Λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησαν και οι παραιτήσεις, κάτι λογικό αν κανείς σκεφτεί το <<υπέροχο>> εργασιακό κλίμα της εταιρίας. Να τονιστεί εδώ με νόημα ότι μορφές άτυπης εργασίας η Εταιρία εφαρμόζει σε υπαλλήλους που δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς χώρους (κάτι σαν το στρατό λοιπόν, αν δεν έχεις βύσμα θα έχεις πρόβλημα). Το Κτηματολόγιο ΑΕ είναι πράγματι ένα πείραμα της προσπάθειας του κράτους να μετατρέψει τις Κρατικές εταιρίες σε ιδιωτικά μορφώματα προς μεγάλη χαρά του ΣΕΒ και του ΔΝΤ .  

Ας δούμε όμως το ΔΣ του κτηματολογίου που παίρνει τέτοιες αποφάσεις και απολύει κόσμο : Ο κύριος Αρβανίτης λοιπόν καθηγητής τοπογράφος- Πρόεδρος του Κτηματολογίου. Με το που ανέλαβε πρόεδρος, τέθηκε ζήτημα στα ΜΜΕ με βάση το ηθικό στοιχείο της επιλογής του, αφού η γυναίκα του έχει εταιρία που συνεργάζονταν παλιότερα με το Κτηματολόγιο. Επίσης ο άντρας της Διαμανταπούλου Γιάννης Σαλαβάνος. Η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.,κυρία M. Καρπελιά, που παίρνει μηνιαίο μισθό 5.981 ευρώ και δεν έχει καν πτυχίο ΑΕΙ. Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του, βουλευτής της Ν.Δ. και η απάντηση της κυρίας Μπιρμπίλη είναι ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια... Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν η επιλεχθείσα είχε διετή επαγγελματική εμπειρία σε είδη υγιεινής και γαλακτοκομικά προϊόντα , ενώ ως δίπλωμα σπουδών παρουσίασε «πτυχίο» ιδιωτικού κολλεγίου. Με άλλα λόγια η Μπιρμπίλη προσέλαβε για διευθύντρια του κρατικού οργανισμού άτομο που έχει τελειώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το άντρο της Αξιοκρατίας λοιπόν: Κτηματολόγιο ΑΕ (παλιά την έλεγαν εταιρία του Λαλιώτη)!

Θα μπορούσαν όμως οι παραπάνω να απολύουν κόσμο έτσι απλά από μια κρατική εταιρία χωρίς να υπολογίζουν τις αντιδράσεις του σωματείου των εργαζομένων? Η απάντηση είναι όχι. ΤΟ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΠΞ. Αφού λοιπόν το προεδρίο στο Κτηματολόγιο είδε οτι δεν υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις προχώρησε στην απόλυση άλλων δέκα υπαλλήλων."

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
Τα ερωτήματα όμως πολλά.Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν?? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά? Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται??