Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 2,3ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2,3ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ... ΥΠΕΡΟΧΑ... ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΕΡΔΟΔΟΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ...

Ενότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου από τους κοινωνικούς εταίρους, για "να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης".

Οφείλουμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, όπου παρουσιάζει τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό που θα είναι αρωγός στις ανάγκες κάθε πολίτη.

Είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. "Ή συνεχίζουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας και την αναμόρφωση της οικονομίας, δηλαδή να χτυπήσουμε τα αίτια της κρίσης, ή γυρίζουμε πίσω στη χρεοκοπία", υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και έδωσε έμφαση στους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

Παρουσίασε δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν στην εφαρμογή των προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ποσό 2,3 δισ. ως κίνητρα για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίες.

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000, καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Στη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι, συμμετείχαν οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έρχοντε εκλογές και άρχισε τις μαλακίες ο ΓΑΠ