Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΑΝΤΑ…ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ…

Εχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που, υπό την επήρεια ναρκωτικών, έκλεψε μια ζάντα αυτοκινήτου, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε ληστεία και έτσι ο 31χρονος πλέον Κώστας Ριζόπουλος προ τριμήνου, και ενώ είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης τού 18ΑΝΩ και ήταν ενταγμένος κοινωνικά, καταδικάστηκε για κακούργημα σε 4 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή.

Αύριο ο Κώστας Ριζόπουλος, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, θα κάνει επίκληση στην ανθρώπινη πλευρά της Δικαιοσύνης, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να δικαστεί η αναίρεση που έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο.

Θα προσπαθήσει να πείσει για την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει για να παραμείνει τρία χρόνια καθαρός από ουσίες και να επανενταχθεί στην κοινωνία εργαζόμενος και στηρίζοντας την οικογένεια με τον άνεργο πατέρα. Να πείσει, για έναν αγώνα ζωής που ο εγκλεισμός του στη φυλακή, ο συγχρωτισμός με την παραβατικότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο, που μπορεί να του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Εξάλλου είναι κοινή παραδοχή από το ίδιο το υπ. Δικαιοσύνης και από τον ΟΗΕ πως εντός των φυλακών παγκοσμίως γίνεται χρήση ουσιών, επισημαίνουν στην «Ε» νομικοί: «Η πλειονότητα των φυλακισμένων στην Ελλάδα κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών. Νυχθημερόν ασχολούνται με την εξάρτησή τους είτε διά της νομίμου οδού της συνταγογράφησης φαρμάκων είτε διά της παράνομης, καθιστώντας τη φυλακή τον ασφαλέστερο τρόπο για να πέσει κάποιος στην υποτροπή».

Θα δώσει, άραγε, το δικαστήριο αύριο τη δέουσα βαρύτητα για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη; Αφού οι ποινές δεν αποτελούν αφηρημένη έννοια αλλά στοχεύουν στον πραγματικό σωφρονισμό που σύσσωμη η επιστημονική ομάδα του 18ΑΝΩ βεβαιώνει πως έχει πραγματοποιηθεί για τον Κώστα Ριζόπουλο, που πρέπει να βρει τη θέση του στην κοινωνία.

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: