Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»:ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 40% ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Με μια κυβερνητικής έμπνευσης απόφαση η διοίκηση του Γηροκομείου «Αγιος Στυλιανός» (ανήκει στην Εκκλησία) στο Γκύζη αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 40%.

Ετσι οι εφτά εργαζόμενες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 24ωρη βάση σε 18 γερόντισσες, είδαν τις αποδοχές τους - που με τα νυχτερινά και τις αργίες έφταναν τα 1.200 ευρώ - να μειώνονται μέχρι και 500 ευρώ το μήνα. Η διοίκηση του Γηροκομείου ανακοίνωσε ονομαστικά σε κάθε εργαζόμενο τις μηνιαίες αποδοχές (με την περικοπή του μισθού) και ότι αυτό ισχύει ήδη από τον Οκτώβριο του 2010. Επίσης, ανακοίνωσε ότι δε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας παρότι είχε δεσμευτεί ότι θα δινόταν το Σεπτέμβρη. Τέλος, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει το προσωπικό ανακοίνωσε διά του προέδρου της π. Αθανασίου Γιακουμάκη ότι «αν δεν αποδεχτούν τα παραπάνω μπορούν και να παραιτηθούν οικειοθελώς από το γηροκομείο».

Την ίδια ώρα που το Γηροκομείο υποβάλλει τους εργαζόμενους σε αιματηρές περικοπές, ανακοινώνει ότι αγόρασε μια ακόμα - την τρίτη - κατοικία στο οικόπεδο της οποίας θα ανεγερθεί νέο γηροκομείο, το οποίο «θα λειτουργεί βάσει σύγχρονων προδιαγραφών και θα διαθέτει πολλές ευκολίες προς χάριν των φιλοξενούμενων γερόντων». Δηλαδή, ο σκοπός της Εκκλησίας για επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας καθαγιάζει τις αιματηρές περικοπές και τις τρομοκρατικές απειλές.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων καταγγέλλει τις περικοπές και σε υπόμνημά του προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισημαίνει: «Τέτοιου είδους αλλαγές, όπως: κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση της ΣΣΕ και παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, δε θίγουν μόνο το συμφέρον των εργαζομένων, υποχρεώνοντας τους να ζουν σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από αυτές που ήδη υπομένουν, θίγουν επίσης και το επίπεδο παροχής φροντίδας των ηλικιωμένων, που διαμένουν στο γηροκομείο σας. Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου παρά την εκβιαστική και τρομοκρατική στάση της διοίκησης, διεκδικούν:

* Να συνεχίσουν να εργάζονται με τη συλλογική σύμβαση της ΟΣΝΙΕ που είχαν υπογράψει, με δικαιώματα και παροχές (που πρέπει να εφαρμόζονται μέσα από τη συλλογική σύμβαση εργασίας).
* Να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις ειδικότητες για τις οποίες προσελήφθησαν και όχι να λειτουργούν ως "γενικών καθηκόντων".
* Να καταβληθεί άμεσα το επίδομα αδείας.
* Να μη γίνει καμία απόλυση στο Γηροκομείο "Αγίου Στυλιανού"».

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: