Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ…ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!!!

Στο 15,1% αναθεωρείται το έλλειμμα του 2009 από 13,8% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η επίπτωση από την αναθεώρηση του ελλείμματος θα είναι μικρή και δε θα προκαλέσει την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ο προϋπολογισμός έχει φόρους και μόνο φόρους για τα λαϊκά στρώματα με πιο επώδυνους τον νέο αυξημένο ΦΠΑ και τον αυξημένο φόρο στο πετρέλαιο. Ακόμα και αν μειώσουν το ΦΠΑ σε ένα είδος, θα το αυξήσουν σε εκατό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Στον ''αέρα'' βρίσκεται ήδη το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2011 πριν καν στεγνώσει το μελάνι που το τύπωσε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην αξιοπιστία του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011.

Σε συζητήσεις με την Κομισιόν για αλλαγές στον ΦΠΑ προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκεται η κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών

Μεταξύ άλλων συζητείται η μετακίνηση ειδών πρώτης ανάγκης στον πολύ χαμηλό συντελεστή του 5,5% από 11% και ειδών πολυτελείας από το 11% στο 23%, ενώ συζητείται και η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 12% ή 13%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προχωρά σε πλήρη αλλαγή του συστήματος αντικειμενικών άξιων εντάσσοντας και τις εκτός σχεδίου περιοχές στο εν λόγω σύστημα, ενώ η αναπροσαρμογή τους πλέον θα γίνεται σε ετήσια βάση.

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: