Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2010

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΖΗΤΕΙ Ο Ζ.Κ. ΤΡΙΣΕ

Ανήσυχος για τις διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος, ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις στις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες παραβιάζουν τις ρυθμίσεις για το δημοσιονομικό τους χρέος.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa της Κυριακής, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για την αδυναμία του δολαρίου.

"Οι υπερβολικές διακυμάνσεις και οι άτακτες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος πάντα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της οικονομίας και της δημοσιονομικής κατάστασης.

"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι οι αρχές των ΗΠΑ πρόσφατα επανέλαβαν ότι ένα δυνατό δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Επιπλέον, ο Τρισέ τόνισε την σημασία της μείωσης του χρέους των μελών της ευρωζώνης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και δήλωσε υπέρ της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων έναντι των κρατών που δεν σέβονται τους κανόνες της ευρωζώνης σχετικά με το χρέος και το έλλειμμα.

"Για την ΕΚΤ, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζονται πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις", υπογράμμισε ο Τρισέ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: