Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ...

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ελικόπτερα και αεροσκάφη πραγµατοποίησαν Ελλάδα και Ισραήλ στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο, όπως είπε ο επικεφαλής της ισραηλινής µονάδας, της διεθνούς θωράκισης κατά της τροµοκρατίας.

Για τέσσερις ηµέρες και νύχτες, ακόµα και µε βροχή, 8 ισραηλινά και 4 ελληνικά ελικόπτερα µαζί µε 6 µαχητικά της Πολεµικής Αεροπορίας και µια αντιαεροπορική συστοιχία ενεπλάκησαν στην εκτέλεση σεναρίων που σκοπό είχαν τον εντοπισµό και τη διάσωση πιλότων αεροσκαφών που είχαν «καταρριφθεί» σε αεροµαχίες πάνω από άγνωστο έδαφος.

«Η εκπαίδευση αυτή µας δίνει τη δυνατότητα να επιχειρούµε σε περιοχές που δεν έχουµε τη δυνατότητα στο Ισραήλ και φυσικά µας προετοιµάζει στην αποστολή µας. Αυτήν την περίοδο κατά την οποία έχουµε την απειλή της παγκόσµιας τροµοκρατίας πρέπει να εκπαιδευτούµε µαζί και να συνεργαστούµε για να αντιµετωπίσουµε την απειλή σε όλο τον ελεύθερο κόσµο» είπε ο ισραηλινός ταξίαρχος Ντέιβιντ Μπάρκι, δίνοντας το στίγµα της άσκησης από την πλευρά του. Το τι ενδεχοµένως εννοούσε ο ταξίαρχος προκύπτει από αναφορές ισραηλινών σάιτ όπου γινόταν λόγος για εξάσκηση σε χαράδρες και παράκτιες ζώνες που προσοµοιάζουν µε το Ιράν. Ο έλληνας διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής της Ανδραβίδας που συντόνισε την άσκηση, σµήναρχος Α. Καλαντζής, τόνισε, µιλώντας στους δηµοσιογράφους τον ελληνικό «στόχο» που ήταν – όπως είπε – «η προαγωγή της αεροπορικής γνώσης και εµπειρίας και η διεύρυνση της τακτικής σκέψης και αντίληψης». Πράγµα το οποίο επετεύχθη λόγω του ότι έκτος από ίδιου τύπου ελικόπτερα (Απάτσι), οι ελληνες εκπαιδεύτηκαν σε συνεργασίες και µε τα «άγνωστα» σε αυτούς Μπλακ Χοκ.

Στην Ανδραβίδα είχαν έλθει 110 ισραηλινοί στρατιωτικοί – 5 εκ των οποίων γυναίκες. Είχαν φέρει µαζί τους νερό και τρόφιµα και τους µαγείρευαν δικοί τους µάγειροι. Το «στρατηγείο» ήταν ένα µικρό κτίριο δίπλα στην πίστα του αεροδροµίου µε τη σηµαία τους ενώ έµεναν σε κοντινό µεγάλο ξενοδοχείο. Με τους έλληνες αξιωµατικούς ήταν φιλικοί και συνεργάσιµοι – αµίλητοι όµως στους δηµοσιογράφους. Και ας µιλούσαν κάποιοι και κάποιες εξ αυτών καλά... ελληνικά!

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ama den katsoune piso apo tin kathodigisi ton israilinon stratevmaton ta computer ton amerikanon tha klasoune isame me 5 mantres arxidia stous Iranous siga na min fovithoune o 2 megaliteros stratos tou kosmou tis poutses ton israilinon as eine kala oi amerikanopoustes pou tosa xronia tous kathodigoune kai stratiotika kai politika

απορια είπε...

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ νεα ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ. αΡΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕς ΤΟ ΒΡΑΔΥ. σΥΝΕΠΩς ΕΣΕΙς ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ - ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΟΜΩς!!!!!! Καλο ρεπορταζ παντως.