Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

«ΦΑΜΑΡ»:ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας , καταγγέλλοντας την τακτική της «ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ» στο ΣΕΠΕ και το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία:

* Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει με πιο σωματείο ή ομοσπονδία θα έρθουν σε επαφή οι εργαζόμενοι την ώρα του διαλείμματος.
* Δεν έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει τις ανακοινώσεις που θα μοιραστούν και από ποιους.
* Δε μπορούν εκπρόσωποι της εταιρίας να παρευρίσκονται των ώρα του διαλείμματος και να ασκούν ψυχολογική βία, να ακούν πώς ο εργαζόμενος μιλά, τι λέει, κλπ. στην επαφή του με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου.
* Δε μπορεί να φέρεται με δυσμένεια ή ευμένεια στους εργαζόμενους ανάλογα σε ποια συνδικαλιστική οργάνωση ανήκουν.

Η ΟΕΦΣΕΕ τονίζει ότι τα παραπάνω αποτελούν παραβίαση του Ν. 1264/82, καθώς και ότι μετά από την καταγγελία αυτή για πρώτη φορά στον κλάδο η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων της εταιρείας.

Η ΟΕΦΣΕΕ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά της εταιρείας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού χρησιμοποιεί εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από «δουλεμπορικά γραφεία», αμείβοντάς τους με χαμηλότερους μισθούς από την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, παραβιάζει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, το πενθήμερο κ.ά.

«Η εταιρεία ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει αναθέσει κανείς "αστυνομικά καθήκοντα" π.χ. έλεγχος ταυτοτήτων, ανακοινώσεων κλπ. και ότι αρμόδιοι για να μας κρίνουν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου, όχι η εργοδοσία και οι εκπρόσωποί της.

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: