Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ…

Σε συντονισμένες και αποφασιστικές κινητοποιήσεις δηλώνουν πως θα προχωρήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό για τις εφημερίες από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Κάνουν λόγο για τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου και επισημαίνουν πως το υπουργείο στο πλαίσιο ενοχοποίησης των νοσοκομειακών γιατρών διέρρευσε σκόπιμα πόρισμα των επιθεωρητών υγείας που εντόπισε μεταξύ άλλων παρατυπίες σε διαγωνισμό για προμήθειες στο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των γιατρών αναφέρει:

“Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει και εντείνει την αποδόμηση της δημόσιας υγείας και την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της περιφέρειας, όπως αυτή θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 3868/10.

Αυτήν την ώρα το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει βασικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, βρίσκεται σε εφημεριακό αδιέξοδο και όλα τα τμήματα λειτουργούν οριακά λόγω υποστελέχωσης. Την ίδια ώρα ο “υπεύθυνος” υπουργός περιφέρεται στα ΜΜΕ προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμη σκληρότερα μέτρα και ενοχοποιώντας τους Νοσοκομειακούς γιατρούς για τις ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά σ’ αυτόν και στο πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε τη διαφθορά. Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου δηλώνει ότι δεν αποκλείεται να μην γίνονται εφημερίες σε Τμήματα που δεν είναι πρώτης γραμμής εάν δεν μπορεί να καλυφθεί το κόστος.

Στα πλαίσια της συλλογικής ενοχοποίησης των Νοσοκομειακών γιατρών για όλες τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ και για την εκτεταμένη διαφθορά στο κύκλωμα των προμηθειών και του φαρμάκου, το Υπουργείο Υγείας διέρρευσε σκόπιμα πόρισμα των επιθεωρητών υγείας που, μεταξύ άλλων εντόπισε παρατυπίες σε διαγωνισμό για αναπνευστήρες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας.

Το Υπουργείο Υγείας αντί να επιβραβεύει και να τιμά ανθρώπους πού με τεράστιο προσωπικό κόστος οργάνωσαν και στήριξαν ένα τμήμα κόσμημα για το Νοσοκομείο, αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για την ηθική τους ακεραιότητα, την ίδια στιγμή που το πάρτι των προμηθειών συνεχίζεται ανεξέλεγκτο και δεν διασφαλίζει την ομαλή προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού στα Νοσοκομεία. Είναι ντροπή, το ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα ένας υπεύθυνος για να προασπίσει την τιμή αυτών των ανθρώπων, τη στιγμή που τα μεγάλα διαπλεκόμενα με την κεντρική εξουσία συμφέροντα συνεχίζουν να απομυζούν το δημόσιο χρήμα, χωρίς να έχει λογοδοτήσει κανείς υπεύθυνος στη Δικαιοσύνη.

Ο Νοσοκομειακός γιατρός σήμερα επιφορτίζεται πέρα από τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, με την αναγκαστική συμμετοχή του σε πλήθος επιτροπών προμηθειών αλλά και ελεγκτικών μηχανισμών ταμείων που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το ιατρικό του έργο αλλά και να έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για ευθύνες που δεν του ανήκουν. Δηλώνουμε προς όλους τους αρμόδιους ότι από 1η Νοεμβρίου κανένας Νοσοκομειακός γιατρός δεν θα συμμετάσχει σε ελεγκτικό μηχανισμό ταμείου. Θα επανεξετάσουμε δε και τη συμμετοχή μας και στις επιτροπές προμηθειών στον βαθμό που συντηρείται το κλίμα συλλογικής ενοχοποίησης.

Στην αντίληψη της λογιστικής αντιμετώπισης των αναγκών της Υγείας που αποτελεί μοναδικό γνώμονα του Υπουργού μας, εντάσσεται και η απαίτησή του για μείωση κατά 20% της φαρμακευτικής δαπάνης στα Νοσοκομεία. Του διαμηνύουμε ότι μοναδικός γνώμονας για τους Νοσοκομειακούς γιατρούς είναι οι ανάγκες υγείας των ασθενών τους και δεν θα υποκύψουν σε κανένα άλλο κριτήριο έστω κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί τα λογιστικά παιχνίδια του κου Υπουργού στις πλάτες των ασθενών”.

ΟΚΑΝΑ

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν, μάλιστα, στο θέμα της ίδρυσης τμήματος ΟΚΑΝΑ όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό υγείας στο Ρέθυμνο, καθώς θεωρούν πως είναι εντελώς ακατάλληλος ο χώρος και θα δημιουργήσει νέα προβλήματα χωρου.

“Σε χώρους του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υπό μορφήν “παραπήγματος” στην αυλή του ιδρύματος καλείται και ο ΟΚΑΝΑ να εξυπηρετήσει τους εξαρτημένους από ουσίες συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια πρόχειρη και αναποτελεσματική λύση, η οποία θα επιδεινώσει το χωροταξικό πρόβλημα του Νοσοκομείου που ασφυκτιά και δε θα προσφέρει την ποιότητα υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι χρήστες του ΟΚΑΝΑ. Είναι απόλυτη ανάγκη η εξεύρεση άλλου χώρου κατάλληλου για το σκοπό αυτό. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Νοσοκομείο θα συνδράμει με αυξημένη ευαισθησία στις ανάγκες περίθαλψης των εξαρτημένων συμπολιτών μας”.

goodnet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: