Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…«ΤΕΡµΑ ΟΙ ΔΙΑµΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ»…ΑΥΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ…

ΕΤΡΙΞΕ ΤΑ δόντια ο υπουργός Αµυνας Ευάγγ. Βενιζέλος (ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ) στους εκπροσώπους εταιρειών όπλων προειδοποιώντας τους ότι, αν επιχειρήσουν στο εξής να κινηθούν επιχειρηµατικά χρησιµοποιώντας παρασκηνιακές µεθόδους του παρελθόντος µε διαµεσολαβήσεις και µίζες, θα διαγραφούν από τους καταλόγους προµηθευτών αµυντικού εξοπλισµού.

Από το βήµα της 1ης Διεθνούς Εκθεσης Αµυνας και Ασφάλειας «Defensys», που λειτουργεί από χθες στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός, απευθυνόµενος στους εκπροσώπους δεκάδων ελληνικών και ξένων εταιρειών, τους ενηµέρωσε ότι το κλίµα και το θεσµικό πλαίσιο στο υπουργείο άλλαξαν, οι επαφές είναι ελεύθερες και απροκάλυπτες και ότι «δεν χρειάζεται καµία διαµεσολάβηση».

Μείωση κόστους
Ο κ. Βενιζέλος, που προανήγγειλε σηµαντική µείωση του κόστους αναδιοργάνωσης του Στρατεύµατος σε σχέση µε όσα είχε προϋπολογίσει η Ν.Δ., άφησε αιχµές για αγορές όπλων και αντισταθµιστικά οφέλη του παρελθόντος λέγοντας ότι ο πολίτης δεν έχει πεισθεί ότι ήταν δικαιολογηµένες, ότι οι εξοπλισµοί είναι ένας χώρος πάνω από τον οποίο έχει επικαθήσει εδώ και πολύ καιρό ένα βαρύ και πυκνό σύννεφο καχυποψίας και αδιαφάνειας και ότι είναι ταυτισµένος στη συνείδηση της κοινής γνώµης µε δωροδοκίες δηµόσιων λειτουργών κ.λπ. Αναφερόµενος στην κυβέρνηση της Ν.Δ., είπε ότι το 2007 είχε κοστολογήσει τις δαπάνες για την αναδιάρθρωση της δοµής του Στρατού Ξηράς στα 25 δισ. ευρώ, ενώ η σηµερινή πρότασή του είναι µόλις 10 δισ.

Στο µεταξύ, αναφερόµενος στο θέµα του ορισµού συµβούλου για την ΕΑΒ, τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, επισήµανε ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει την πόρτα της αποκρατικοποίησης, αλλά αναζητά την επωφελέστερη λύση για τις εταιρείες.

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: