Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»

Για δεύτερη φορά αρνήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς να δώσουν συμπληρωματική απολογία στους εφέτες ανακριτές.
Την περασμένη εβδομάδα οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί και πάλι να μεταβούν στο Εφετείο για να δώσουν συμπληρωματική απολογία.

Με υπεύθυνες δηλώσεις που επέχουν θέση πολιτικού κειμένου, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Κων. Γουρνάς, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και έχουν αναλάβει -όπως και ο Νίκος Μαζιώτης- την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, αρνήθηκαν να μεταχθούν από τις φυλακές όπου κρατούνται για να απολογηθούν για συμπληρωματικές κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.
Η Παναγιώτα Ρούπα, που τήρησε την ίδια στάση με το σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος είχε κλητευθεί προχθές, αναφέρει στη δήλωσή της:
«Βρίσκομαι στη φυλακή γιατί είμαι επαναστάτρια και αγωνίζομαι εναντίον του σύγχρονου εγκληματικού καθεστώτος. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες που μου αποδίδονται και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι επαναστατική οργάνωση και είμαι περήφανη για τη συμμετοχή μου σε αυτή. Τρομοκράτες είναι όλοι όσοι απαρτίζουν και συμμετέχουν στο υπάρχον καθεστώς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, του καπιταλισμού και της οικονομίας της αγοράς».
Από την πλευρά του ο Κων. Γουρνάς αναφέρει στη δήλωσή του:
«Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα αρνούμαι να παραστώ στο Εφετείο Αθηνών. Δεν αποδέχομαι καμία ανάκριση, ούτε από τους βασανιστές της Αντιτρομοκρατικής ούτε από τους διορισμένους υπηρέτες του καθεστώτος».
Πάντως, και οι τρεις που αποστράφηκαν τη συμπληρωματική ανακριτική διαδικασία, δεν θα αποφύγουν την επίσκεψη στη φυλακή των εφετών ειδικών ανακριτών, Κώστα Μπαλτά και Δημήτρη Μόκκα, οι οποίοι προτίθενται να μεταβούν στον Κορυδαλλό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους, καθώς επί της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αφού οι τρεις κατηγορούμενοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Οι συγκατηγορούμενοί τους, πάντως, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος και Σαράντος Νικητόπουλος, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην κλήτευσή τους από τους ανακριτές, μετά την προθεσμία που πήραν θα μεταχθούν εκ νέου στο Εφετείο για απολογία στις 20 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: