Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Έτοιμο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα δηλώνει το Πεκίνο δια του πρωθυπουργού της χώρας Ουέν Τζιαμπάο.
Μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Τζιαμπάο ανέφερε επίσης ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Τόνισε ακόμη πως θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Τζιαμπάο επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.
«Η συνέχιση αγοράς ελληνικών ομόλογων απο την Κίνα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι έλληνας αξιωματούχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων η αγορά ελληνικών ομολόγων από τους Κινέζους, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αν το θέμα θα τεθεί.
Η Ελλάδα προσβλέπει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με την Κίνα, τόνισε νωρίτερα το Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Κίνας.
Από την πλευρά του, ο κ. Ουέν Τζιαμπάο, τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς και χέρι με χέρι να προχωρήσουν και να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, το Σάββατο και την Κυριακή, ο κινέζος πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει περισσότερες από 10 συμφωνίες, που αφορούν επενδύσεις, εμπορικές και πολιτισμικές ανταλλαγές.
Ο κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Λούο Λιντσουάν, χαρακτήρισε την επισκεψη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: