Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Κομισιόν είχε προσπαθήσει να χτυπήσει το καμπανάκι στην Ελλάδα πολλές φορές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι Βρυξέλλες γνώριζαν ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας ήταν επίπλαστη.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επανειλημμένα θέσει σε επίπεδο Ecofin το ζήτημα για τα στατιστικά στοιχεία και τον πρϋπολογισμό της Ελλάδας.

Αρνήθηκε πάντως να προχωρήσει στο σχολιασμό των δηλώσεων του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είχε δηλώσει την Παρασκεύη ότι οι Βρυξέλλες γνώριζαν ότι η κρίση βρισκόταν καθ' οδόν για την Ελλάδα, αλλά δεν μίλησαν.

Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η διαφθορά έφερε την κρίση

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις επί των επίμαχων δηλώσεων για το ρόλο των Βρυξελλών στην ελληνική κρίση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Με αυτές έβαλε στο επίκεντρο του προβλήματος τη διαφθορά.

"Πριν από μερικά χρόνια, όταν τα στοιχεία της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έδειχναν ότι η χώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, οι πάντες στην υπόλοιπη Ευρώπη γνώριζαν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς", δήλωσε ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του Ζ.Κ. Γιούνκερ.

"Για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις ευθύνες του επικεφαλής του Eurogroup, o εκπρόσωπός του υποστήριξε ότι "ως πρόεδρος του Eurogroup δεν ήταν σε θέση να τα θέσει δημοσίως, καθώς η κατακραυγή θα ήταν μεγάλη"

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: