Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2010

ΑΠ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ: ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Τα χρήματα δεν είναι «πρόβλημα» για τον Απ. Πετράκη, κατηγορούμενο στη δίκη του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», που μάλιστα έχει ομολογήσει ότι σχεδίασε και εκτέλεσε την αρπαγή του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου. Αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν πρώτος ο συνήγορός του αιτήθηκε εκ νέου στο δικαστήριο να γίνει ηλεκτρονική καταγραφή όσων διαμηνύονται κατά τη διαδικασία. «Θα θεραπεύσετε τη διαδικασία και την ταχύτητά της» υποστήριξε ο Σ. Κεχαγιόγλου, προσθέτοντας ότι η υπεράσπιση Πετράκη θα συμβάλει, προκειμένου να βρεθεί «μια πρακτική λύση να τοποθετηθεί ένα σύστημα μαγνητοφώνησης εντός μίας εβδομάδας και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει και τη δαπάνη για την τοποθέτηση».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος (του οποίου η επαγγελματική ιδιότητα παραμένει αδιευκρίνιστη), απευθυνόμενος στην πρόεδρο, είπε: «Μιλάτε για δίκαιη δίκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείστε, ενώ για να μας παρακολουθούν, δόθηκαν κονδύλια στην ΕΥΠ. Οφείλετε να διαψεύσετε τις Κασσάνδρες που μιλούν για δίκη-εξπρές. Υπάρχουν αθώοι εδώ και πρέπει να τους προστατέψετε». Οπως διερωτήθηκε και ο -κατά το κατηγορητήριο- «αρχηγός» Παν. Βλαστός, «τώρα που ζητάω να με καταγράψετε δεν μ' αφήνετε και πριν μπορούσαν;».

Παρά την προθυμία του Απ. Πετράκη να αναλάβει την πολυδάπανη τοποθέτηση, αλλά και τις αντιρρήσεις συνηγόρων, που απαίτησαν τα έξοδα να είναι του Δημοσίου, το δικαστήριο απέρριψε ξανά το αίτημα.

Κατά τη συνεδρίαση, που διήρκεσε συνολικά επτά ώρες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάνθηκε μόνο για ακόμα τρία ζητήματα. Πρώτον, αποφάσισε να παραστούν ως πολιτική αγωγή οι Π. Γούσιος και Κων. Ελευθεριάδης, μόνο όμως κατά των κατηγορουμένων που αφορούν το σκέλος των δικών τους υποθέσεων.

Τα άλλα δύο ήταν αποτέλεσμα των -καταιγιστικού ρυθμού- αιτημάτων. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του εισαγγελέα ότι ενημερώθηκε από υπάλληλο πως για λόγους ασφαλείας οι κάμερες κλειστού κυκλώματος της αίθουσας μεταφέρουν εικόνα και ήχο σε μόνιτορ σε άλλο χώρο, χωρίς να καταγράφουν.

Οι αντιδράσεις των υπερασπιστών ήταν άμεσες, με τον Βασ. Καπερνάρο (υπεράσπιση Β. Στεφανάκου) να ζητά να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη και να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του υπευθύνου. Το δικαστήριο διέταξε την απενεργοποίηση των καμερών και του συστήματος μεταφοράς ήχου εκτός της δικαστικής αιθούσας, ενώ έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστούν τα πρακτικά ή να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: