Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

ΔΝΤ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μία νέα πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση των αψιμαχιών γύρω από θέματα νομισματικών ισοτιμιών σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα στα μέλη του ΔΝΤ ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα.

Όπως σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, o Στρος Καν σχεδίασε μία "πρωτοβουλία συστημικής σταθερότητας" ικανή να συγκεντρώνει τις ηγετικές οικονομικές δυνάμεις σε ένα τακτικό φόρουμ όπου θα επιλύονται οι νομισματικές διαφορές τους μεσοπρόθεσμα. Η εφημερίδα δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών της.

Το θέμα των συναλλαγματικών διαφορών είναι κορυφαίο στην ατζέντα των συζητήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το Σαββατοκύριακο.

Στις αρχές της εβδομάδας η Γαλλία αρνήθηκε ότι είχε μυστικές συνομιλίες με την Κίνα σαν μία προσπάθεια να διευκολυνθεί ο συντονισμός στις ισοτιμίες.

Η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, όμως, δήλωσε χθες πως στην επικείμενη προεδρία της στο G20 θα ξεκινήσει συνομιλίες για την αλλαγή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: