Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

ΜΕΤΡΑ ΑΛΑ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ…

Mέτρα λιτότητας αλά ... ΔΝΤ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2011 που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο προϋπολογισμός για το 2011 προβλέπει αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%, μείωση των φοροαπαλλαγών, μείωση 5% για τους μισθούς του δημοσίου, πάγωμα των συντάξεων και περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος της χώρας σε 4,6% στο τέλος του 2011 από το 7,3% που αναμένεται να κλείσει το 2010.

Όσον αφορά στο ΑΕΠ της Πορτογαλίας για το 2011, υπάρχουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις, καθώς η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση κατά 0,5% την ώρα που οι αναλυτές δεν αποκλείουν τη συρρίκνωσή του.

Ο Ζοζέ Σόκρατες προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που θα έχει στις αγορές ενδεχόμενη διαφωνία στη Βουλή και πρόσθεσε πως σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός η κυβέρνηση μπορεί να πέσει.

Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, έκανε λόγο για "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" και πως ο προϋπολογισμός αναμένεται "να ενισχύσει την αξιοπιστία της οικονομίας μας και να διασφαλίσει τη χρηματοδότησή της".

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ...ΤΟΝ ΗΠΙΕ!!