Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

ΙΝΚΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

''Η διατήρηση του εορτασμού της αποταμίευσης κάθε 31 Οκτωβρίου δεν αποτελεί σήμερα ένα αναχρονικό θεσμό που θα θέλαμε και εμείς οι πολίτες - καταναλωτές να καταργηθεί. Πιστεύουμε πως θα πρέπει να παραμείνει ως θετική σύγκριση του παρελθόντος με το αρνητικό μοντέλο της υπερκατανάλωσης με υπερδανεισμό, του σήμερα''. Αυτό σημειώνει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) με ανακοίνωσή της εκφράζοντας την άποψή της για την αποταμίευση σημειώνοντας ότι διεθνώς, έχει παρατηρηθεί πτώση της αποταμίευσης των νοικοκυριών τα οποία το 2009 αύξησαν τις καταναλωτικές δαπάνες τους κατά 65% σε αναλώσιμα και διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Οι λόγοι της σημαντικής μείωσης της αποταμίευσης είναι πολλοί, με σημαντικότερους τη δημιουργία ενός υπερκαταναλωτικού μοντέλου, της αύξηση των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, της παροχής και πρόσκλησης στο δανεισμό όχι μόνο για αντιμετώπιση των αναγκαίων αλλά και των μη αναγκαίων αγαθών, εξαιτίας του πολύ χαμηλού επιτοκίου στις αποταμιεύσεις και της πολιτικής των τραπεζών να στρέφουν τον καταναλωτή σε οποιασδήποτε μορφής καταναλωτικά δάνεια, retail, που επιφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στις τράπεζες.

''Τελικά σήμερα μπορούμε να μιλάμε για υπερανάλωση δανεικών και όχι για αποταμίευση'' σημειώνει το ΙΝΚΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ.

ΑΜΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΛΛΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ.

ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΕΛΙΚΑ