Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ…ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ;;;

Δεκατρείς αλλοδαπούς που διέμεναν σε πρόχειρα καταλύματα στην Πάτρα είχαν ληστέψει τις τελευταίες ημέρες δυο 25χρονοι λιμενικοί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Οι δύο λιμενικοί, που υπηρετούν στο κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, πήγαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μαζί με έναν ακόμη 24χρονο άνδρα, σε πρόχειρο κατάλυμα αλλοδαπών στην περιοχή της Μαρίνας της Πάτρας και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ακινητοποίησαν πέντε αλλοδαπούς.
Στην συνέχεια με την απειλή όπλων και μαχαιριών άσκησαν σωματική βία στους μετανάστες και άρπαξαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Πριν φύγουν οι τρεις δράστες, έδεσαν τους αλλοδαπούς με πλαστικές χειροπέδες.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο λιμενικούς και τον τρίτο άνδρα, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία αναγνωρίστηκαν από τους αλλοδαπούς

Όμως στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών, αφού υπήρχε και άλλη καταγγελία για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών, πρόεκυψε ότι οι δύο λιμενικοί είχαν επιτεθεί στις 8 Οκτωβρίου και σε άλλη ομάδα μεταναστών.
Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες λιμενικοί ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο επιτέθηκαν σε οκτώ αλλοδαπούς, που διέμεναν σε πρόχειρα καταλύματα στην περιοχή του Δασυλλίου της Πάτρας. Και σε αυτή την περίπτωση οι λιμενικοί μαζί με ένα ακόμη άτομο, που παραμένει ασύλληπτο, ακινητοποίησαν τους αλλοδαπούς με πλαστικές χειροπέδες και τους άρπαξαν πέντε κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 110 ευρώ
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, 63 πλαστικές χειροπέδες, ένα μαχαίρι, μία πτυσσόμενη ράβδος, μια σιδερογροθιά, ένα αεροβόλο όπλο, μια αυτοσχέδια ράβδος και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου.
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για «ληστεία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και αντιποίηση αρχής».

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: