Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ο ρατσισμός «πάει παντού». Το διαπίστωσε χθες στην παρέλαση στη Σαντορίνη παρέα Αθηναίων επισκεπτών. Οπως μας είπαν, 30 και πλέον Χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών ήταν και 3-4 γυναίκες, έβριζαν χυδαία, ενώ μια ηλικιωμένη όρμησε να βουτήξει τη σημαία από τα χέρια μαθήτριας της ΣΤ' Δημοτικού αλβανικής καταγωγής.

Ηταν το αποκορύφωμα των αντιδράσεων που ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ανάμεσα σε τέσσερις αριστούχους μαθητές κληρώθηκε η 12χρονη από την Αλβανία.

Κάποιοι από τους γονείς προειδοποίησαν ότι δεν θα δεχτούν σημαιοφόρο τη συγκεκριμένη μαθήτρια και απειλούσαν ότι «θα της πάρουν τη σημαία από το χέρι», «θα σταματήσουν την παρέλαση» «θα πετάξουν αβγά και γιαούρτια».

Οι δάσκαλοι ζήτησαν να γίνει η παρέλαση υπό την προστασία της Αστυνομίας, αλλά έλαβαν εγγυήσεις από τις τοπικές αρχές ότι δεν θα συμβεί τίποτα.

Τελικά χθες μόλις τελείωσε η δοξολογία και οι δάσκαλοι με τους μαθητές βγήκαν από την εκκλησία οι μαυροντυμένοι Ελληναράδες έβριζαν και έφτυναν τους δασκάλους, ενώ η ηλικιωμένη έκανε επίδειξη φρονημάτων(!). Μετά από αυτά και με το πρόσχημα της βροχής παρέλαση δεν έγινε.

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να συμπληρώσω και το ρεπορτάζ που έχει έτσι ακριβώς οπως γράφεται...οπως συνηθίζεται πηγε το σχολείο στην εκκλησία του χωριού εκείνη τη μέρα. Ο Πάπας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα αλβάνακι με την αιτιολογία ότι δεν επιτρέπεται να μπαινουν στο ναό μη βαφτισμένοι κάτι το οποιο δεν ειχε ξανακάνει σε αλλες επισκέψεις του σχολείου κατα τη διάρκεια του χρόνου. Να χαίρονται οι Καμαριώτες το νησί τους...που μονο για το χρήμα ζουν και ας αφήσουν τα περι σημαίας και πατρίδας. Όσο για τον παπά σκατά στον τάφο του.

Ανώνυμος είπε...

Άντε γεια Σαντορίνη. και θέλαμε να το επισκεφτούμε το νησί...
Μπαααα...
Και όχι μόνο αυτό αλλά θα σας κάνουμε και μπούκι σε όποιον γνωστό έχουμε στο εξωτερικό.
Να ξέρουνε οι άνθρωποι τι ζώα κατοικούν σε αυτό το νησι.

Ανώνυμος είπε...

Eλεος πια με τις καραμελες περι ρατσισμου.

Η χωρα εχει βουλιαξει απο η λαθρομεταναστευση και αν συνεχιστει η κατασταση θα εχουμε ισλαμικη πλειοψηφεια σε 15 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

4.30 και τι εγινε ρε μαγκα αν εχουμε ισλαμικη πλειοψηφια? ειδαμε και την ορθοδοξια σας τι καλη που ειναι...