Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡ

Μετά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε αποχή από τη διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σχήματος, Αλέξης Τσίπρας, στην υπουργό Παιδείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης. Άφησε ανοιχτό το παράθυρο για τη συμμετοχή του, αν αλλάξουν οι όροι του δημοσίου διαλόγου

"Εκφράσαμε στην κυρία υπουργό την άποψή μας, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κατά τη δική μας εκτίμηση ουσιαστικό περιεχόμενο συζήτησης σε μια διακομματική επιτροπή", είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

"Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, κάθε κυβέρνηση που έρχεται διεξάγει διάλογο. Όμως αυτός ο διάλογος συνήθως καταλήγει στην επικύρωση ήδη προειλημμένων αποφάσεων", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να μπει συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία δεν θα παρακάμπτει -όπως είπε- τα άρθρα του Συντάγματος-, αλλά και ουσιαστικές προτάσεις.

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και ιδιαιτέρως για το φαινόμενο μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Από τη μεριά της, η υπουργός ανέφερε ότι όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν την ευθύνη της υποστήριξης της νέας γενιάς. Χαρακτήρισε σημαντικό να συμφωνήσουν όλοι στην ανάγκη όχι μόνο της επένδυσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ενημέρωση στο Φ. Κουβέλη

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

"Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για την Τριτοβάθμια", δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση.

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: