Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ …ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΕΡΤ…ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ…;;;

Ενα φιλόδοξο project, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, θα τεθεί σύντομα σε ισχύ από τον ΟΠΑΠ με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού εν όψει και της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Πρόκειται για τον ΟΠΑΠ/ΤV. Ενα κλειστό τηλεοπτικό δίκτυο που θα μεταδίδει το πρόγραμμά του αποκλειστικά στα 5.500 πρακτορεία του Οργανισμού σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ως το τέλος του χρόνου το κανάλι θα είναι έτοιμο να εκπέμψει μέσω δορυφορικής σύνδεσης και Διαδικτύου (web tv) με αθλητικό, χρηστικό περιεχόμενο για τα παιχνίδια του Οργανισμού (Πάμε Στοίχημα, Προ-Πο κ.ά.).

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ μετά την αναμόρφωση των πρακτορείων και της ενιαίας εταιρικής εικόνας που βρίσκεται σε εξέλιξη προσπαθεί να εμπλουτίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους παίκτες ώστε να καταστήσει την παραμονή τους στα 5.500 σημεία πώλησης πιο ευχάριστη, τόσο αισθητικά όσο και ενημερωτικά. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή των παικτών στα πρακτορεία και κατ΄ επέκταση η αύξηση της δαπάνης ανά παίκτη για τα παιχνίδια του Οργανισμού. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία αφού από το 2011 με την απελευθέρωση της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου αρκετοί διεθνείς παίκτες του κλάδου θα επιδιώξουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας με απώτερο σκοπό τη δραστηριοποίησή τους στο μέλλον σε face to face υπηρεσίες στοιχηματισμού, όταν εκπνεύσει η άδεια αποκλειστικότητας του ΟΠΑΠ για τα τυχερά παιχνίδια.
Το κανάλι θα διαθέτει 12ωρο πρόγραμμα που θα μεταδίδεται από τις 9 ως τις 21.00 και θα περιλαμβάνει talk shows, αθλητικά γεγονότα, ενημερωτικές εκπομπές για τα παιχνίδια του Οργανισμού, δελτία ειδήσεων κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το κανάλι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και τα δικαιώματα της championship (Β΄ Εθνική Αγγλίας) και βρίσκεται κοντά σε συμφωνίες για την απευθείας κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων και από άλλα πρωταθλήματα που μετέχουν στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.

Επίσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις δημοσιογράφων, ενώ την ευθύνη του προγράμματος και της θεματολογίας θα έχει γνωστός αθλητικός συντάκτης με διεθυντική εμπειρία.
Η λειτουργία του καναλιού του ΟΠΑΠ προβλεπόταν από τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιntralot τον περασμένο Ιούλιο για την τεχνολογική υποστήριξη και επιχειρησιακή λειτουργία της υφιστάμε νης υποδομής του Οργανισμού. «Η Ιntralot θα αναπτύξει, εγκαταστήσει και λειτουργήσει το σύστημα ΟΠΑΠ/ΤV το οποίο και θα υποστηρίξει για την αναμετάδοση του προγράμματος μέσω δορυφορικής σύνδεσης και Διαδικτύου (web tv) της ΟΠΑΠ. Υποχρέωση της Ιntralot είναι η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού (5.500 αποκωδικοποιητές στα πρακτορεία, κανάλι δορυφορικής σύνδεσης, χρήση studio) και η εγκατάστασή του στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.Μέσω του συστήματος ΟΠΑΠ/ΤV η ΟΠΑΠ θα διαθέτει 12ωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω των πρακτορείων του δικτύου της» αναγραφόταν χαρακτηριστικά στη συμφωνία.

Ουσιαστικά ο ΟΠΑΠ πληρώνει για να αποκτήσει το κανάλι με το «κλειδί στο χέρι». Ενα πλήρες αθλητικό κανάλι που θα προσφέρει «ζωντανό» περιεχόμενο.
Η Ιntralot έχει προμηθευτεί τους 5.500 αποκωδικοποιητές και τις 20.000 τηλεοράσεις (θα τοποθετηθούν 4 ανά πρακτορείο) και έχει εξασφαλίσει δύο σύγχρονα studio για τις ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές. Σύντομα θα αρχίσει την εγκατάσταση του παραπάνω εξοπλισμού στα πρακτορεία ώστε το κανάλι να είναι σε θέση να μεταδώσει την πρώτη εκπομπή ως το τέλος του χρόνου ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου του 2011.

Η Ιntralot για τον σκοπό αυτόν συνεργάζεται με την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών και υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης Vermantia Μedia Croup.
Σε λίγες χώρες του εξωτερικού υπάρχει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία από διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών (π.χ. Ιταλία), γεγονός που καθιστά το εγχείρημα από την αρχή δύσκολο. Η συμφωνία με την Ιntralot, άλλωστε, έχει ισχύ για 1+1 χρόνια οπότε μετά το πέρας της σύμβασης ο ΟΠΑΠ θα κληθεί να «τρέξει» μόνος του το κανάλι, το οποίο μπορεί να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού και να καθιστά το προϊόν του ΟΠΑΠ πλουσιότερο, αλλά σε βάθος χρόνου θα κριθεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα η οποία δεν θα πρέπει να χρεώνει τον Οργανισμό.

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: