Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ

Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων υλικών. Ελλείψεις, όπως σε αντιδραστήρια, νάρθηκες, επιδεσμικό υλικό, χειρουργικά ράμματα, ακτινολογικά φιλμ, ακόμα και χαρτοπετσέτες, που έχουν γίνει δυσεύρετα και έρχονται να προστεθούν στις πολλές άλλες που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες δεν επιτρέπουν και την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της έλλειψης τεχνολόγου - ακτινολόγου στο νοσοκομείο, όπου είναι εγκατεστημένοι 2 αξονικοί τομογράφοι, δεν υπάρχει διαθέσιμος κανένας στις 20 από τις τριάντα μέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν ακόμα και οι επείγουσες αξονικές τομογραφίας.

Επίσης, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού παραμένουν απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Μάη.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό έχουν όπως είναι φυσικό, επιπτώσεις στους ασθενείς. Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Κόσμος», που αναφέρεται σε «ανεξήγητο» θάνατο 20χρονης, που είχε εισαχθεί στην Ορθοπεδική Κλινική για εγχείρηση ισχίου, επειδή, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, δεν υπήρχε προσωπικό στο Ακτινολογικό Τμήμα για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν όπως προβλέπεται», αλλά παραδέχεται πως διατάχθηκε ΕΔΕ και ενημερώθηκαν σχετικά οι εισαγγελικές αρχές. Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι ο θάνατος οφείλεται πιθανόν σε «πνευμονική εμβολή».

Ο διευθυντής Κ. Μαλίζος και οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής σε δήλωσή τους σημειώνουν ότι «λόγω της βαρύτητας των συμπτωμάτων και της ταχύτητας με την οποία εκδηλώθηκαν, δεν υπήρξε, δυστυχώς, χρόνος να δρομολογηθούν απεικονιστικές εξετάσεις. Η εφημερίδα επισημαίνει, ακόμα, ότι οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό δεν πληρώνονται για τις εφημερίες και τις υπερωρίες και προσθέτει πως πολλά κρίσιμα περιστατικά οδηγούνται για ακτινολογικές εξετάσεις εκτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επειδή δεν υπάρχουν χειριστές.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: