Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Κρίσιμη για το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις οριστικές αλλαγές που επιφυλάσσει ο νέος νόμος-πλαίσιο, οι φοιτητές -μετά τις συμβολικές καταλήψεις της προηγούμενης εβδομάδας- ετοιμάζονται για το νέο και πιο δυναμικό γύρο συνελεύσεων ενώ οι όλο και πιο έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας θα κορυφωθούν με την αντι-Σύνοδο, τις ημέρες της Συνόδου των πρυτάνεων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στην Κρήτη.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος δίνει μια γεύση των αλλαγών, επαναλαμβάνοντας τα περί εισαγωγής απευθείας σε σχολές και όχι σε τμήματα ενώ επιβεβαιώνει την πρόθεση του υπουργείου για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού πριν από τις εξετάσεις. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία έχει προσδιοριστεί στις αρχές της άνοιξης (Μάρτιο).

Οπως τόνισε ο κ. Πανάρετος σε εκπομπή της ΝΕΤ, μέχρι τώρα το υπάρχον σύστημα δεν έχει βοηθήσει και καλύτερο είναι «ο υποψήφιος να επιλέγει τα τμήματα με την αξιολογική σειρά που επιθυμεί να σπουδάσει».

Από την άλλη, η πανεπιστημιακή κοινότητα εντείνει τις αντιδράσεις της. Για το λόγο αυτόν, οι φοιτητές επανέρχονται την Τετάρτη με νέο γύρο συνελεύσεων, όπου και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τριήμερες καταλήψεις ώστε να καλυφθεί ο χρόνος μέχρι το Σαββατοκύριακο. Τότε η υπουργός θα ανακοινώσει επίσημα τις αλλαγές στη Σύνοδο. Ωστόσο, ήδη η ηγεσία του υπουργείου προβληματίζεται καθώς ήδη ετοιμάζονται καραβάνια για την αντισύνοδο στην Κρήτη.

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: