Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΣΡ

Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του ΕΣΡ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική» Αλέκος Αλαβάνος.Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, υποστηρίζει πως «το ΕΣΡ από φύλακας των ίσων όρων ανάμεσα σε όλους τους νόμιμους συνδυασμούς εξελίσσεται σε μέσο χειραγώγησης, επέμβασης και επηρεασμού των πολιτών».

«Με την οδηγία σας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουσιαστικά έχετε περιορίσει ασφυκτικά την παρουσίαση των εκλογικών προγραμμάτων φτάνοντας στο ασύλληπτο σημείο να επιτρέπετε μόνο μία παρουσίαση υποψήφιου περιφερειάρχη σε Ρ/Σ και δύο σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή, που αποκλείετε τη συζήτηση μέσα από τα ΜΜΕ, αποδεχθήκατε τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού για πάνω από δύο ώρες», αναφέρεται στην επιστολή.

«Μετά τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΕΣΡ, κατά τον σημερινό Τύπο, αποφάσισε να επιτρέψει τη διακαναλική συνέντευξη σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου. Με αυτόν τον τρόπο για όσους συνδυασμούς έχουν τη στήριξη κοινοβουλευτικών κομμάτων λύνεται ενδεχομένως το πρόβλημα, συνεχίζονται όμως οι κραυγαλέες διακρίσεις σε βάρος των συνδυασμών, που δεν έχουν τέτοια κάλυψη», σημειώνει ο κ. Αλαβάνος και προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο, επίσης αυθαίρετα και αντισυνταγματικά, το ΕΣΡ παραβιάζει την ισότητα ανάμεσα στους συνδυασμούς, παρεμβαίνει υπέρ του σημερινού καταστημένου πολιτικού συστήματος».

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος ζητά «να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αντιμετώπιση στη βάση της αρχής της ισότητας του συνδυασμού του οποίου ηγείται, «καθώς και των άλλων δύο συνδυασμών που δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική κάλυψη, με την εξασφάλιση ακριβώς των ίδιων δυνατοτήτων προβολής από τα ΜΜΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση με διακαναλική συνέντευξη».

ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Em malaka Aleko oso eisouna ston SYN eixes kai tin analogi antimetopisi apo ta MME tora pou mas to paizeis anexartitos peripatits soulatsadoros troxistis sou prokalei dysforia oti se exoune grammeno sta paparia tous (oxi oti prin den se eixame alla leo)
afta eine ta proeortia tou ti tha pareis stis epikeimenes ekloges

Ανώνυμος είπε...

O αλαβανος εχει περιουσια δισεκατομμυριων, μενει σε βιλα στα βορεια προαστια και ερχεται σε υποβαθμισμενες περιοχες της αθηνας να κανει κυρηγματα κατα του "ρατσισμου".

Οι μονο λαθρομεταναστες που εχει δει στη ζωη του ο αλαβανος ειναι το υπηρετικο προσωπικο που εχει στη βιλα.