Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζουν αντιπολιτευτικές στροφές τα κόμματα της Αριστεράς, διατηρώντας στο στόχαστρό τους το εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα ασκούν κριτική και στην ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος. Εν τω μεταξύ, ο Αλέκος Αλαβάνος ανακάλεσε τα περί ίδρυσης νέου κόμματος, δηλώνοντας χθες ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Στη διάρκεια περιοδείας της στον ΟΤΕ, η κ. Αλέκα Παπαρήγα προχώρησε χθες σε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, επιμένοντας στα περί εκβιασμού των λαϊκών στρωμάτων: «Αν στρέψω τη μνήμη μου προς τα πίσω, το ΠΑΣΟΚ ρέπει προς τον εκβιασμό πολύ συχνά», είπε η γ. γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Προχθές ο κ. Παπανδρέου στη διακαναλική, αλλά και σήμερα το πρωί ο κ. Ραγκούσης, είπε καθαρά ότι για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, του Μνημονίου, ο λαός πρέπει να συμμετέχει ενεργητικά, όχι παθητικά. Θέλουν ενεργητική συμμετοχή, γιατί έρχονται πολύ χειρότερα και θα έλεγα ότι είμαστε στην αρχή. Εάν η πολιτική τους επρόκειτο στην πορεία να είναι φιλολαϊκή, νομίζω ότι ο λαός δεν θα χρειαζόταν προσκλήσεις ούτε εκβιασμούς», είπε η γραμματέας του ΚΚΕ. Χαρακτήρισε μάλιστα υποκριτικές τις αποστάσεις των κυβερνητικών στελεχών από τα όσα είπε χθες ο κ. Προβόπουλος, λέγοντας ότι «κόκκινη γραμμή» δεν υπάρχει για την κυβέρνηση και ότι «τα εργατικά λαϊκά στρώματα πρέπει να κόψουν τη φόρα και του κ. Προβόπουλου και του κ. Παπανδρέου και όλων των άλλων που συνηγορούν σε μια τέτοια πολιτική».

Από την Κέρκυρα, όπου βρέθηκε χθες, ο κ. Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας για νέα μέτρα: «Οσες απορίες μάς άφησε ο πρωθυπουργός ήρθε να τις απαντήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν το μήνυμα της κάλπης είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις στα εισιτήρια. Ο διοικητής της ΤτΕ και ο πρωθυπουργός συμπεριφέρονται ο ένας ως αρχιτέκτων και ο άλλος ως εργολάβος του σύγχρονου Καιάδα, της σύγχρονης Σπιναλόγκα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της κάλπης θα είναι ηχηρό και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας».

Αίσθηση στον χώρο της Αριστεράς και αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» προκάλεσε η συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ, η οποία ερμηνεύτηκε ως επίσημη ανακοίνωση της πρόθεσής του να κάνει κόμμα. Μετά πιέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο πλευρό του, αλλά και την εκφραση δυσφορίας συνεργατών του, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση για ίδρυση νέου κόμματος», ενώ και το ΑΠΕ, που είχε μεταδώσει σε τηλεγράφημά του ότι «ο Αλ. Αλαβάνος θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος», προχώρησε σε ορθή επανάληψη με τις ακριβείς δηλώσεις του.

Παναγης Γαλιατσατος

ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ;
ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπες όμως εσύ τι θα ψηφίσεις; Γιατί τέτοια μούγκα; Όλο κατακρίνεις! Αν διαβάζει κανείς όσα γράφεις στο τέλος παθαίνει κατάθλιψη. Τι φοβάσαι και δε λες; Σε ρωτάω τι θα ψηφίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα αγνοήσεις το σχόλιο και άντε γεια. Στην τελική ίσως γιατί ο Ψαριανός που τόσο πολύ αγαπάς, αυτός ο και καλά ανεξάρτητος αριστερός, ευροκουμουνιστής με την κόκκινη ferrari, σε πούλησε και εσένα και όλους τους ψηφοφόρους του και πήγε με τον Κουβέλη, το δεκανίκι της νεοφιλελεύθερης πασοκοσοσιαλδημοκρατίας. Μόνο το προϊστορικό ΚΚΕ και το μαοϊκό ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν μείνει, όλοι οι άλλοι είναι... περιμένω απάντηση.

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ ΡΕ ΠΡΕΖΑ; ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;