Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ…ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Εδώ και είκοσι μέρες είχε τεθεί το θέμα των «παράξενων» εγγραφών αλλοδαπών ψηφοφόρων σε ανύπαρκτες διευθύνσεις, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μόλις χθες τους ελέγχους στον Δήμο Αθηναίων. Κλιμάκιο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης επιχειρεί διασταυρώσεις με αφορμή δημοσίευμα στο «Ποντίκι» την περασμένη Πέμπτη, ενώ πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον αρμόδιο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Ζώη. Στο δημοσίευμα γινόταν, μεταξύ άλλων, λόγος για αλλοδαπούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Πολωνοί) οι οποίοι έχουν δηλώσει ως κατοικία ανύπαρκτες διευθύνσεις (άδεια οικόπεδα, ερειπωμένα σπίτια κ.λπ.).

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι είναι οι δήμοι που «οφείλουν να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να πιστοποιούν ότι έχουν προσέλθει οι ίδιοι αυτοπροσώπως», ενώ «ρόλος του υπουργείου είναι να καταχωρίζει τους τελικούς καταλόγους που αποστέλλουν οι δήμοι κάθε δύο μήνες στη κεντρική του βάση».
Είχε προηγηθεί δήλωση του Χρ. Ζώη, ο οποίος έθεσε θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, καθιστώντας υπεύθυνο το υπουργείο Εσωτερικών και όχι τον Δήμο Αθηναίων. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών «να δώσει εξηγήσεις και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών», θυμίζοντας ότι ο Αντ. Σαμαράς είχε επισημάνει «την επιπολαιότητα αλλά και τις σκοπιμότητες που συνοδεύουν τη συμμετοχή των μεταναστών σ' αυτές τις εκλογές». Ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι οι αλλοδαποί από χώρες της Ε.Ε. ψηφίζουν από το 1998 με διαδικασίες θεσπισμένες από το 2005 και ότι «είναι υποτιμητικό για τον κ. Ζώη» να μην το γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ε» στις 12/10/2010 είχε γράψει σχετικά («Αποικία» ψηφοφόρων), μεταφέροντας καταγγελία που είχε καταθέσει την προηγούμενη μέρα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, όμως, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, με τη δικαιολογία ότι η συνεδρίαση αφορούσε μόνο τη χωροθέτηση των εκλογικών περιπτέρων...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα επιχειρήσει να καταλήξει σε πόρισμα πριν από την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών, αν και η διασταύρωση όλων των στοιχείων θεωρείται ανέφικτη και η διαδικασία «πρωτόγνωρη». Οι ελεγκτές θα εργαστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο με δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: