Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ: ΕΙΧΑΜΕ ΧΥΜΑ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ!..Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

Στις εγγενείς αδυναμίες του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, που έχουν να κάνουν με την κτηριακή του κατάσταση, την μη επαρκή διοίκηση, τις αντιζηλίες ιατρικού και λοιπού προσωπικού, τις ελλείψεις κάποιων ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, τα οικονομικά προβλήματα κ.ά., ήρθαν να προστεθούν από το περ. Σάββατο τα προβλήματα λόγω του νέου συστήματος εφημεριών ένεκα των οποίων το περ. Σάββατο η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου λειτούργησε μόνο με τον δ/ντή της Καρδιολογικής Γ. Γεωργιόπουλο και τον ιατρό Γ. Καρπουζλή, δηλ. χωρίς ειδικευόμενους ιατρούς!

Τα προβλήματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν και λόγω της απόφασης των προμηθευτών των δημόσιων νοσοκομείων να σταματήσουν τον εφοδιασμό τους με υγειονομικό υλικό, εφόσον δεν εξοφληθούν τα χρέη του τρέχοντος έτους και δεν εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη διάθεση των ομολόγων που αφορούν τα χρέη των ετών 2007-2009.
Συνοδός ασθενούς μας κατήγγειλε ότι λερωμένα σεντόνια με αίματα δεν τα αλλάζουν σε άδεια κρεβάτια έως ότου συμπληρωθούν με νέους ασθενείς, ενώ λαμπτήρες κοινόχρηστης τουαλέτας θαλάμων μένουν σβηστοί επειδή δεν υπάρχουν νέοι λαμπτήρες για να αντικαταστήσουν τους καμένους!

Από την άλλη, όσον αφορά το θέμα των προμηθειών υγειονομικού υλικού, γιατροί καταγγέλλουν ότι οι προμηθευτές, καταργώντας το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου, καθορίζουν μόνοι τους τις τιμές επιβαρύνοντας περισσότερο τα ήδη ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, πρέπει να αναφερθεί, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των ανακρίσεων και της Ε.Δ.Ε. που διατάχθηκε για τη δολιοφθορά –πριν δύο περίπου εβδομάδες- στο μηχάνημα της Καρδιολογικής του Σκυλίτσειου, στο οποίο γίνονται οι στεφανιαιογραφίες!..

Πάντως, παρά τα ανωτέρω προβλήματα, η προσέλευση των ασθενών στις κλινικές του Νοσοκομείου Χίου όπως και στα εξωτερικά του ιατρεία συνεχίζεται αμείωτη, αποδεικνύοντας ότι ο λαός εμπιστεύεται τις επιστημονικές ικανότητες των γιατρών μας, οι οποίοι δεν σταματούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της ιατρικής, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό, με συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και ομιλίες διαπρεπών συναδέλφων τους, που οργανώνονται από τις ίδιες τις υγειονομικές υπηρεσίες της Χίου (σύλλογο ιατρών νοσοκομείου, σύλλογο εργαζόμενων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου, Ιατρικό Σύλλογο και Ιατρική Εταιρεία Χίου, Φαρμακευτικό Σύλλογο κλπ).

Τέλος, με την ευκαιρία της αναφοράς στα προβλήματα του Σκυλίτσειου, θυμίζουμε ότι η έλλειψη της αναγκαίας χρηματοδότησης έχει φρενάρει τη μεταφορά τμημάτων του στη νέα πτέρυγα, με αποτέλεσμα να μην προχωράει και το έργο της ανακατασκευής των παλαιών κτηρίων όπου η κατάσταση είναι τριτοκοσμική, εγκυμονώντας πρόσθετους κινδύνους για την υγεία των εισερχόμενων ασθενών.

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: