Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών. Με τη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να υπολειτουργεί εξαιτίας των κενών στο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του ιδρύματος προκειμένου να ταρακουνήσουν τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας.

«Ποια παιδεία ;»

«Έλλειψη καθηγητών που δεν έχουν σταλεί με αποσπάσεις από το υπουργείο για να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος. Πέρυσι είχαμε τριάντα αποσπασμένους καθηγητές και φέτος μας έχουν στείλει έως τώρα με καθυστέρηση μόλις εννέα. Χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει ομαλά η σχολή τουλάχιστον άλλους δεκαπέντε καθηγητές. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν χαθεί κάποια μαθήματα εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών», δήλωσε στη «Σημερινή» ο πρόεδρος των φοιτητών, ο οποίος πρόσθεσε: «Χάνονται οι εβδομάδες και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα χάσουμε το εξάμηνο. Ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ μας στηρίζει, κάνει κινήσεις για τις αποσπάσεις αλλά όλα εξαρτώνται από το υπουργείο που δεν έχει στείλει καμία απάντηση»

Η ανακοίνωση των φοιτητών

« Ως Σύλλογος ΦοιτητώνΤ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών ΑΠΘ οφείλουμε και νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 12-10-2010 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών στην οποία αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου. Όπως είναι γνωστό όλο αυτό το διάστημα το ίδρυμά μας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού (Καθυστέρηση των αποσπάσεων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) με αποτέλεσμα το εξάμηνο για πολλούς φοιτητές να είναι στον αέρα κινδυνεύοντας να χαθεί. Είναι απορίας άξιο πως στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα , η κυβέρνηση υπονομεύει τη φοιτητική κοινότητα αντιμετωπίζοντάς την με κυνικότητα και απαξίωση. Απαξίωση η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μας κάνει συνένοχους σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία την οποία βιώνουμε μένοντας απλοί θεατές στο ίδιο μας το μέλλον. Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός που απροκάλυπτα επιδεικνύει η κυβέρνηση προς τους κόπους και τις αγωνίες μας επιβάλλεται να λάβει τέλος».

Υπολειτουργεί για να έρθει στη συνέχεια το λουκέτο ;

Σ’ αυτό τον τίτλο μεταφράζεται η σκέψη που πέρασε από το μυαλό όλων στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΦΑΑ Σερρών. Μετά τα όσα έγιναν πέρυσι με τις φήμες και τα σχόλια περί κατάργησης του συγκεκριμένου παραρτήματος του ΑΠΘ και τις συσκέψεις επί των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, είναι εύλογο αρκετοί να σκέφτονται πως με αυτή την πολιτική το υπουργείο Παιδείας προχωρά στο σταδιακό κλείσιμο του ΤΕΦΑΑ.

Ειρήνη Παπαδάκη

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: