Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 2ο φόρουμ διαβούλευσης μεταναστών, Ρομά, προσφύγων, αλλοδαπών και ομογενών, που διοργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν η συνάντηση φορέων που ασχολούνται με το θέμα των μεταναστών και των ευπαθών ομάδων, ώστε να ενημερωθούν και να συντονίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Η πολύπλευρη στήριξη των μεταναστών / στριών, Ρομά, προσφύγων, αλλοδαπών και ομογενών είναι ο στόχος του προγράμματος «Ελλάδα: Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα εκπαιδεύονται στην ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό και στη συνέχεια θα διδάξουν συμπατριώτες τους σε 32 δομές, που θα ιδρυθούν για το σκοπό αυτό σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας», που υλοποιείται από τους φορείς: Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) – Ταμείον Θράκης – Πανελλήνια Οργάνωση «Η Ελληνική Εστία» (Π.Ο.Ε.Ε.) – Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης / Αποστολή Αθήνας – Γραφείο Διαμεσολάβησης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης – Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης / Αποστολή Όσλο – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χρηματοδοτείται, από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) κατά 45,6% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ελληνικού Δημοσίου κατά 54,4%.

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: