Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΟΠΩΣΗ»

Για έβδομη ημέρα συνεχίζεται η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης να στηρίζει τους απεργούς. Τα εργατικά συνδικάτα, ωστόσο, κάνουν λόγο για «κουρασμένους απεργούς», ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Τα εργατικά συνδικάτα, παρ' όλα αυτά δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Λόγω της απεργίας στις σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές σημειώνονται και σήμερα, Τετάρτη, προβλήματα και καθυστερήσεις, παρ' όλα αυτά την επομένη από την ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δυνάμεις των απεργών φαίνονται "εξασθενημένες".

Η κυβέρνηση υπολογίζει τον αριθμό όσων κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους σε 198.000, σημαντικά μικρότερο από εκείνο των διαδηλωτών των προηγούμενων ημερών. Στις 12 Οκτωβρίου είχε κάνει λόγο για 500.000 διαδηλωτές. Σημειώνεται, πάντως, ότι οι αριθμοί που δίνει η κυβέρνηση είναι πάντοτε μικρότεροι από εκείνους που δίνουν τα συνδικάτα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση, σύμφωνα, ωστόσο, με τους προέδρους των μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων, η διαδικασία εφαρμογής του επίμαχου νομοσχεδίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί

"Έτσι κι αλλιώς, η ζημιά προκλήθηκε, η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη, δεν μπορεί να γίνει τώρα κάτι για να αλλάξει αυτό" δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση ο Ζαν-Κλοντ Μαγί, πρόεδρος του συνδικάτου Φορς Ουβριέρ (Δύναμη των Εργατών).

ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: