Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ»…ΚΑΝΤΕ ΤΟ JERONIMO…ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ…ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ…

Την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, προκειμένου η οικονομική ανάκαμψη να μην αποδειχθεί ότι γίνεται απλά μια πρόσκαιρη μετάθεση της κρίσης η οποία θα επανέλθει δριμύτερη, επισήμενε με τον τρόπο του ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ταυτόχρονα, έδωσε σκληρή απάντηση σε όσους μητροπολίτες τον κατηγορούν ότι σιωπά και δεν παίρνει δημόσια θέση επί παντός του επιστητού.

Ο κ. Ιερώνυμος άσκησε έμμεση κρτική σε ιεράρχες που επιδίδονται σε συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις για τα πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα της χώρας. "Όταν εμείς οι ιεράρχες πολιτικολογούμε ή καλλιεργούμε τάσεις και υποθάλπτουμε ιδεολογικές αντιπαλότητες, είναι βέβαιο ότι αυτό εντείνει, διευκολύνει το παιχνίδι της πόλωσης και αυτούς που την επιθυμούν και την εκμεταλλεύονται και υπονομεύει ουσιαστικά την προσπάθειά μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιχείρησε, δε, να επαναπροσδιορίσει το ρόλος της Εκκλησίας, σημειώνοντας:"Ο λαός περιμένει από εμάς νηφαλιότητα και ειρηνοποιό παρουσία, όχι θορυβώδη αλλά αποτελεσματική διαχείρηση των σοβαρών θεμάτων που μας συνέχουν και μας απασχολούν όλους".
Εκτίμησε ως αναγκαιότητα ότι η ουσιαστική και αποτελεσματική έξοδος από την οικονομική κρίση δεν επιτυγχάνεται χωρίς την "αλλαγή τρόπου ζωής όχι μόνο ατομικά αλλά και ως κοινότητα ως ενορία ως δήμος ως έθνος και ως Εκκλησία".

Τέλος ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε τους μητροπολίτες και όσους βρίσκονται στο χώρο της Εκκλησίας "να σηκώσουν τα μανίκια και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της προνοιακής αρωγής του λαού μας όχι με λόγια αλλά με έργα"
"Οι καιροί ού μενετοί, χρειάζεται πολλή εργασία από όλους μας", κατέληξε ο κ.Ιερώνυμος.

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: