Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΕΜΑ, ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΦΚΕΣ …ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 15Ο ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ...

copy paste δελτιο τυπου της αστυνομιας υπο τη μορφη ρεπορταζ απο το Βημα

Σε αναζήτηση του 15ου δέματος που φαίνεται να έχει αποστείλει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» σε πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας στην Αθήνα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 14 δέματα που έχουν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξακολουθεί να υπάρχει συναγερμός για τον εντοπισμό του 15ου, που πιθανόν έχει παραλήπτη ισπανικό ή βρετανικό στόχο. Χθες υπήρξε λανθασμένος συναγερμός για βόμβα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη οδό Παρίτση στο Ψυχικό, το πακέτο όμως αποδείχθηκε ότι δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό αλλά παιδικά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό για τον εντοπισμό των πέντε καταζητούμενων μελών της οργάνωσης για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι μοίρασαν τα δέματα-βόμβες. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές, δύο από τους καταζητούμενους αυτούς έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες: ο ένας στη Χιμάρα της Αλβανίας και ο άλλος στο Αμστερνταμ! Ακόμη υπάρχουν ενδείξεις ότι στη γειτονική χώρα καταφεύγουν δύο ακόμη από τους καταζητούμενους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των υπόπτων διενεργούν έρευνες στις περιοχές Ζωγράφου, πλατείας Αττικής, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας και άλλες, ενώ ορισμένες ενδείξεις για τα καταλύματά τους υπάρχουν από τις καταγραφές του συστήματος υποκλοπών.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα όσον αφορά τις δύο τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Δευτέρα στο Παγκράτι να μεταφέρουν δέματα-βόμβες. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στις δύο κάρτες εντοπίστηκαν κλήσεις προς εταιρείες ταχυμεταφορών και αναζητείται αν υπάρχουν κωδικοποιημένες κλήσεις σε καρτοκινητά συνεργών των δύο συλληφθέντων.

Τέλος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τις σχέσεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με την Ιταλική Ομοσπονδία Αναρχικών FΑΙ και αναλύουν ξανά το περιεχόμενο προκήρυξης που είχε στείλει η οργάνωση τον Απρίλιο του 2008 έπειτα από εμπρησμούς σε αντιπροσωπείες με ιταλικά αυτοκίνητα. Στην προκήρυξη γινόταν αναφορά σε φυλακισμένα μέλη της FΑΙ και στην αποστολή δεμάτων-βομβών. Επιπλέον αναφερόταν: «Δεν εγκαταλείπουμε κανέναν φυλακισμένο σύντροφο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά ».

ΠΡΕΖΑ TV
6-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: