Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 2 ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ...ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ Τ'ΑΥΓΑ ΕΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

Το εμπάργκο της αποστολής δεμάτων και αλληλογραφίας στο εξωτερικό για ένα 48ωρο δίνει στις αρχές ασφαλείας το περιθώριο να ολοκληρώσουν την έρευνα σχετικά με τα αποθηκευμένα προς διεκπεραίωση αντικείμενα που τυχόν προορίζονται για πρεσβείες, αρχηγούς κρατών και διεθνείς οργανισμούς. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, οι αποστολές προφανώς θα γίνονται με αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας, εν όψει και της πανευρωπαϊκής συνολικής αναδιάρθρωσής τους, που τέθηκε κυρίως από τη γερμανική πλευρά. Είναι αυτονόητο πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε δυσχερή θέση και πιέζεται με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Παρά το γεγονός ότι η ύλη που χρησιμοποιήθηκε, τόσο και σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, μπορούσε να προκαλέσει κυρίως ταραχή και αυτό το γνωρίζουν και οι ξένες αρχές, η εκμετάλλευση του γεγονότος είναι απόλυτη για την επιβολή νέων ασφυκτικών ορίων ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι απλό πυροτεχνικό υλικό, που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Εκείνο που επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι είναι ότι αποδείχτηκε η τρωτότητα του συστήματος. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορούσαν να περάσουν πραγματικές τρομο-βόμβες, όπως λένε.

Την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος σχετικά με την ασφάλεια των ταχυμεταφορών επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, που προανήγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα.

«Οι δύο φάκελοι που πέρασαν και έφυγαν στο εξωτερικό δεν πέρασαν από τις αρχές του αεροδρομίου. Ο έλεγχος γίνεται με ευθύνη των ιδίων των εταιρειών, των επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν και δικά τους ιδιωτικά αεροπλάνα μεταφοράς», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα, το οποίο αφορά τη λειτουργία των εταιρειών ταχυμεταφορών. Βεβαίως, δεν είναι μόνο ελληνικό το θέμα, που αφορά όλη την παγκόσμια κοινότητα, ούτε καν μόνο την Ευρωπαϊκή Ενωση». Και τόνισε ότι «έφθασε η ώρα και σε εθνικό επίπεδο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ελέγχων και για αυστηρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. Αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει ένας διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφόσον θέλουμε να υποστηρίζουμε τη Συνθήκη Σένγκεν και πέραν αυτών και σε παγκόσμιο επίπεδο για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο». Ακόμη ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά το τέλος της.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρε σιγα, και να χασεις και κενενα χερι αφου θα ζησεις μετα

Ανώνυμος είπε...

να πας φυλακη για στρακαστρουκες ρε γαμωτο?χαθηκε να ζωστουν με μασουρια και...μπααααμ σε ενα απο τα κωλοχανεια που μας λε'ι'λατουν.που θα παει ομως, καποιος, καποτε θα ειναι πιο αποφασισμενος...και θα εχουμε παραναλωμα...στην αναμονη.