Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ …ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 30%

Περίπου 14.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία κλήθηκαν χθες να ψηφίσουν για την εκλογή εκπροσώπων τους στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Περιφέρειας και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Οι χθεσινοβραδινές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η αποχή των εκπαιδευτικών στην Κεντρική Μακεδονία κινήθηκε σε ποσοστό ρεκόρ 30%!
Πάντως το γενικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η εκλογική διαδικασία μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπιο, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν σαφής η προσπάθεια να μην πολιτικοποιηθεί η ψήφος των εκπαιδευτικών σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον κλάδο ενόψει και των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται τους επόμενους θερμούς μήνες για την παιδεία. Η εκπαιδευτική αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) και οι αριστερές ανεξάρτητες συσπειρώσεις κινήθηκαν με αιχμή τα κρίσιμα ζητήματα για τη διοίκηση των σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών που ανοίγουν πλέον μετά τον ενισχυμένο "Καλλικράτη" και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την άλλη πλευρά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ κάλεσε τους δασκάλους και καθηγητές να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ δίνοντας ένα πρώτο πολιτικό μήνυμα αντίστασης στο μνημόνιο και τον “Καλλικράτη” μια ανάσα πριν από τις εκλογές της Κυριακής.
Τα πρώτα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα για το Κεντρικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών αναδεικνύουν πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ.
Στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών (ΚΥΣΔΕ) η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 692 ψήφους, η ΠΑΣΚ 677, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 586, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 508 ψήφους και οι Συσπειρώσεις 357.
Στο Α’ Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ) πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με 651 ψήφους και ακολουθούν: ΠΑΣΠ 680, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 578, Συσπειρώσεις 347.

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: