Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

9 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βυθίζει την κοινωνία σε εσωστρέφεια , με την λέξη επανάσταση να πλανιέται στα λόγια αλλά το οργουελικό σύμπαν που την επιβάλει , να την κάνει να μοιάζει με κάτι που περιμένουμε να δούμε στο χαζοκούτι σε prime time (αν δεν έχει το νησί την ίδια ώρα ,-Δημητράκης uber alles-) παρά να το ζήσουμε ,το κίνητρο για να κινήσουμε λίγο την σκουριά μας ίσως έρχεται από την τέχνη. Κάθε μορφής , αλλά επειδή ο κινηματογράφος ίσως είναι η πιο λαική κ προσβάσιμη έκφραση τέχνης κ αλίμονο , όλοι μας καποια στιγμή είδαμε μια ταινία κ τσούπ κάτι μας τσίγκλισε και για λίγο αισθανθήκαμε ένα κίνητρο να σπαταλήσουμε λίγο φαιά ουσία πριν κοιμηθούμε πάλι από την ρουτίνα , παραθέτω παρακάτω 9 ταινίες που προσωπικά με ξύπνησαν (έστω για λίγο , ίσως για κάποιους περισσότερο). αντιρρήσεις, προσθέσεις , αφαιρέσεις δεκτές. H σειρά είναι τυχαία.

9# FIGHT CLUB

Μια ολόκληρη γενιά να σερβίρει τραπέζια , να φοράει άσπρα κολάρα , να κάνει δουλειές που μισεί για να υπηρετεί τον καταναλωτισμό που επιβάλουν οι πολυεθνικές ,να ζούμε χωρίς σκοπό απλά και μόνο για να αγοράσουμε ένα i-pod , να ονειρευόμαστε μέσω της τηλεόρασης ότι θα γίνουμε μεγάλα αστέρια της μουσικής , του σινεμά , εκκατομυριούχοι. .
αλλά δεν θα γίνουμε τίποτα από όλα αυτά..
Και είμαστε οργισμένοι..γκρρρρρ…

8# DEAD POETS SOCIETY

Μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνεις στην ζωή σου. Που ορίζουν κανόνες για ένα ευπρεπές μέλλον. Εσύ είσαι το μέλλον.. ‘Carpe diem, seize the day boys, make your lives extraordinary’
- άδραξε την μέρα κάνε την ζωή σου μοναδική.

7# NETWORK

O αληθινός πυρήνας των προβλημάτων της κοινωνίας δεν είναι ούτε οι αρχηγοί μας ούτε τα media , είμαστε εμείς οι ίδιοι.
‘This is mass madness, you maniacs! In God's name, you people are the real thing! *WE* are the illusion!’… Κλείστε την τηλεόραση τώρα!

6# ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST

‘Μου λένε ότι είμαι τρελός επειδή δεν κάθομαι κάτω σαν μαμημένο φυτό.. Αν αυτό είναι η τρέλα ,τότε κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον κόσμο.’


5# V FOR VENDETTA

Βία , αδικία μιζέρια .Κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την χώρα και όποτε κάποιος προσπαθεί να εναντιωθεί, το σύστημα τον τρώει. Πώς έγινε αυτό , ποιος ευθύνετε ? Αν ψάχνεις τον ένοχο , κοίτα στον καθρέπτη .
Ξέρω γιατί το έκανες .. φοβόσουν.

4# DIARIOS DE MOTOCICLETA

Ανοιξε τα μάτια και δές τον κόσμο γύρω σου. .υποφέρει .Κουνήσου..
Let the world change you... and you can change the world΄΄.

3# ZEITGEIST

Οσο μορφώνεσαι κ προσπαθείς να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο , τόσο ανακαλύπτεις τα ψέμματα που τον διέπουν . Πρέπει να αναζητείς την αλήθεια γιατί μόνο αυτή μπορεί να σε ελευθερώσει .
‘...it is just a ride, and we can change it any time we want. It's only a choice. No effort, no work, no job, no savings of money. Just a choice right now . Between fear... and love .’

2# IF….

Οι επιζήσαντες του σχολικού συστήματος παίρνουν τα όπλα.
‘The whole world will end very soon - black, brittle bodies peeling into ash... ‘

1# LA HAINE

Γκετοποίηση , απομόνωση , μάζες ανθρώπων στο περιθώριο ..ότι δίνεις θα πάρεις.. Η κοινωνία σαν ένας άνθρωπος που πέφτει από έναν ουρανοξύστη.. μέχρι εδώ καλά ..μέχρι εδώ καλά.
Σημασία δεν έχει η πτώση αλλά η πρόσκρουση.

Σταύρος Μαραγκουδάκης - Youropia.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: