Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΥΠΤΕΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Τραγωδία στον δρόμο για το «όνειρο» για τέσσερις λαθρομετανάστες χτες στην Αμφιλοχία. Οι τέσσερις αλλοδαποί βρήκαν φρικτό θάνατο, πιθανότατα από ασφυξία, μέσα σε ειδικά ξύλινα κουτιά, στο εσωτερικό ρυμούλκας νταλίκας, η οποία βρέθηκε χωρίς τον τράκτορα, χτες το μεσημέρι, έξω από το δημοτικό γήπεδο της Αμφιλοχίας.Το νέο τραγικό περιστατικό, με θύματα ανθρώπους που αναζητούσαν μία «θέση στον ήλιο», αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς, που αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο στο επικαθήμενο τμήμα της νταλίκας, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο και δεν δικαιολογούνταν η παρουσία του στο σημείο.
Νεκροί μετανάστες σε νταλίκα

Ανοίγοντας την πόρτα της ρυμούλκας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα πτώματα, που ήταν στριμωγμένα μέσα στα ξύλινα κουτιά, καλυμμένα με άλλη ξυλεία, για να μη φαίνονται. Αμέσως κλήθηκε ιατροδικαστής, προκειμένου να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου, αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στην εκδοχή της ασφυξίας, λόγω πολύ κακού αερισμού του χώρου. Ενας από τους νεκρούς είχε ιρανικά έγγραφα, ενώ και από το παρουσιαστικό οι αστυνομικοί εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να ήταν και οι τέσσερις Ιρανοί.

Στη ρυμούλκα υπήρχαν και άλλα ίδια κουτιά- κρύπτες, γι’ αυτό οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι εκεί κρύβονταν και άλλοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι έφυγαν άρον άρον, είτε με κάποιο άλλον μέσο, είτε μακριά από τη ρυμούλκα του θανάτου, όταν ανακάλυψαν ότι οι δύστυχοι σύντροφοί τους ήταν νεκροί. Για τον ίδιο μάλλον λόγο, οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν τη ρυμούλκα και εξαφανίστηκαν με το μπροστινό μέρος της νταλίκας.

Το επικαθήμενο έφερε ιταλικές πινακίδες και από το σημείο που βρέθηκε εκτιμάται ότι το φορτηγό κατευθυνόταν προς το Αντίρριο, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας και την Ιταλία. Αυτά, ωστόσο θα διευκρινιστούν από την αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπόρων, που προωθούσε λαθρομετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια ΝΑ Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Βάρης στην περιοχή του Κορωπίου. Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς συνελήφθησαν στο 33ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου τρεις Αφγανοί, οι οποίοι μετέφεραν άλλους 27 ομοεθνείς τους στοιβαγμένους ανά εννέα άτομα σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα. Ανάμεσα στους λαθρομετανάστες ήταν και επτά μικρά παιδιά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις πρώτοι Αφγανοί προωθούσαν συστηματικά λαθρομετανάστες, κυρίως Αφγανούς, τους οποίους μετέφεραν σε παραλιακά σημεία της Αττικής και από κει τους παραλάμβανε σκάφος για να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Ως αμοιβή για τις «εξυπηρετήσεις» που προσέφεραν στους λαθρομετανάστες οι διακινητές ελάμβαναν 4.000 ευρώ από τον καθένα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταφέρει τους 27 παράνομους μετανάστες, τρία κινητά τηλέφωνα, 1.122 € και 186 δολάρια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: